Στα… μαλακά ο Σολτάνι! Χάνει τρία παιχνίδια μέχρι και Πανθρακικό, αλλά επιστρέφει στο ματς κυπέλλου με ΑΕΚ…

Στα… μαλακά έπεσε ο Καρίμ Σολτάνι από τα πειθαρχικά όργανα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, καθώς τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές, αν και κινδύνευε ακόμα και για πέντε, για την αποβολή του και την γενικότερη συμπεριφορά του στον πρόσφατο αγώνα της Ξάνθης με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

Το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League, αποτελούμενο από τον αθλητικό δικαστή Σπυρίδωνα Καποδίστρια, Πρωτοδίκη και από τον Γραμματέα Στυλιανό Βασιλειάδη συνεδρίασε την Πέμπτη προκειμένου να επιληφθεί των φύλλων αγώνων της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, όταν και είχαμε και το σχετικό επεισόδιο με την αποβολή του Σολτάνι.

Όπως προκύπτει λοιπόν πό το ποινολόγιο της Super League, ο Σολτάνι τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές για την πρώτη κίτρινη για “υβριστική συμπεριφορά έργω ή λόγω ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη” επειδή κινήθηκε απειλητικά και έβρισε τον Λάζαρ που του έκανε το μαρκάρισμα.

Ωστόσο την δεύτερη κίτρινη δεν την πήρε για εξύβριση του διαιτητή (θα ήταν απευθείας κόκκινη), αλλά όπως έχει αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση το ThrakiSportS, την πήρε για “ανάρμοστη διαγωγή” που σημαίνει μία αγωνιστική και όχι για “υβριστική συμπεριφορά έργω ή λόγω προς τον διαιτητή και τους βοηθούς” που ισοδυναμούσε με άλλες τέσσερις  (μετά τον συμψηφισμό το σύνολο των αγωνιστικών θα έπεφτε τελικά στις πέντε).

Συγκεκριμένα, ο διαιτητής δεν ανέφερε στο φύλλο αγώνα ότι απέβαλλε τον Αλγερινό στο 83ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη για υβριστική συμπεριφορά όπως φαίνεται στο βίντεο και από την στιγμή που ο Τριτσώνης δεν έγραψε τίποτα για τα “γαλλικά” στο φύλλο αγώνα, ο άσος της Ξάνθης αντί να τιμωρηθεί με πέντε αγωνιστικές, τιμωρήθηκε με τρεις.

Αυτό σημαίνει ότι ο Σολτάνι θα εκτίσει με Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης και  Πανθρακικό αλλά θα μπορεί να παίξει κανονικά στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ (στις 27 ή 28 Οκτωβρίου). Επίσης, ο παίκτης θα κληθεί να πληρώσει 160 ευρώ πρόστιμο.

Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι η ποινή αυτή αφορά την Super League και δεν έχει σχέση με την ποινή που τυχόν θα του επιβάλει η διοίκηση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, η οποία προφανώς δεν έχει επιληφθεί ακόμα του θέματος λόγω του πένθους από τον θάνατο του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Βασίλη Κοντοβαζαινίτη.

Αναλυτικά η ποινή του Σολτάνι όπως ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια αρχή: 1 αγων. (2Κ) + 80€, 10 παρ. 1β & 4 – 2 αγων. + 120€ (2+1 = 3 αγων. 120 + 40 = 160€). Σύνολο δηλαδή 3 αγωνιστικές και 160 ευρώ χρηματική ποινή…