Παρουσιάζονται την Παρασκευή στο Παρίσι στα “Μονοπάτια Πολιτισμού της Σαμοθράκης”

Με τίτλο ”Η Σαμοθράκη κάτω από τα φτερά της Νίκης” παρουσιάζεται την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 19.00 στο Παρίσι το έργο ”Μονοπάτια Πολιτισμού”. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ξένων Πολιτισμών στο Παρίσι, με θεματική “Περιβάλλον και πολιτισμός” που οργανώνεται από το Φόρουμ για τα Ξένα Πολιτιστικά Ινστιτούτα του Παρισιού.

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Γαλλίας συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση παρουσιάζοντας το έργο που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Μονοπάτια Πολιτισμού- Σαμοθράκη κάτω από τα φτερά της Νίκης. To πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού», που δημιουργήθηκε σε μια εποχή κρίσης, στοχεύει να δώσει νέα ζωή σε μονοπάτια φυσικού κάλλους και ιστορικής σημασίας σ’ ολόκληρη την Ελλάδα.

Μέσα από την επιλογή, σηματοδότηση και προώθηση περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών, τονώνει τις τοπικές κοινότητες με ένα σημαντικό παράγοντα αειφόρου ανάπτυξης, τον περιπατητικό τουρισμό.

Ο Δήμος Σαμοθράκης και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού από το φθινόπωρο του 2014 έχουν ξεκινήσει συνεργασία, κατά την οποία αποτυπώθηκαν πολιτιστικά μονοπάτια του νησιού με περιβαλλοντικό και πολιτιστικό περιεχόμενο με σκοπό να αναδειχθούν και προβληθούν στο ευρύ κοινό.

Η πρώτη παρουσίαση του έργου Μονοπάτια Πολιτισμού Σαμοθράκης γίνεται στο Παρίσι, ενώ θα ακολουθήσουν και επόμενες τόσο στην ελληνική πρωτεύουσα όσο και στη Σαμοθράκη.

Η ανάδειξη των μονοπατιών πολιτισμού στη Σαμοθράκη εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ε.Ε.Π.Π. Μονοπάτια Πολιτισμού από όλη την Ελλάδα το οποίο εμπλέκει στις δράσεις του ολόκληρη την τοπική κοινωνία: δήμους, σχολεία, πολιτιστικούς φορείς, προβάλλει τα τοπικά προϊόντα με στόχο τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, ευαισθητοποιεί για την ομορφιά των τοπίων και την ανάγκη προστασίας και ανάδειξής τους και δημιουργεί εν δυνάμει νέες θέσεις εργασίας κυρίως για νέους μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος.

Η παρουσίαση του έργου στη γαλλική πρωτεύουσα θα δώσει την ευκαιρία στο γαλλικό κοινό να γνωρίσει τη φύση και τον πολιτισμό της Σαμοθράκης και να συνδέσει για πρώτη φορά τον τόπο καταγωγής της Νίκης με την γαλλική πρωτεύουσα που την φιλοξενεί τα τελευταία 152 χρόνια.

Πηγή:  http://www.radioevros.gr