“Μυστήριο” με την επίδοση και την κατάταξη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη στο Run Greece

Τρία εικοσιτετράωρα μετά την διεξαγωγή του Run Greece, μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την επίδοση αλλά και την κατάταξη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, που όπως έναν χρόνο πριν, συμμετείχε ενεργά στην διοργάνωση λαμβάνοντας μέρος στον αγώνα.

Όπως είναι γνωστό, πέρυσι κατέλαβε την 226η θέση στα δέκα χιλιόμετρα, τερματίζοντας ουσιαστικά… όγδοος από το τέλος με χρόνο 1 ώρα, 13 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα.  “Φέτος αποφάσισα να τα πάω καλύτερα”, είπε ο Λαμπάκης, αλλά αμφισβητείται έντονα αν τα κατάφερε.

 width=Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στα 10 χιλιόμετρα που ανακοινώθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ την επομένη των αγώνων, ο Λαμπάκης τερμάτισε στην 31η θέση και σε χρόνο 44 λεπτών και 47 δευτερολέπτων. Αν ίσχυε αυτό, θα επρόκειτο για θρίαμβο! Δεν είναι και λίγο να κατεβάζεις σχεδόν κατά μισή ολόκληρη ώρα το ατομικό σου ρεκόρ και να ανεβαίνεις περίπου 200 θέσεις στην κατάταξη σε σχέση με έναν χρόνο πριν!

Αρκεί φυσικά να έχεις πράγματι τρέξει δέκα χιλιόμετρα. Όμως ο Λαμπάκης δεν έτρεξε δέκα χιλιόμετρα! Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έτρεξε πέντε χιλιόμετρα, αν και σύμφωνα με όσα ακόμα και ο ίδιος ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής, επρόκειτο να τρέξει στα δέκα χιλιόμετρα. Κατά συνέπεια, το να καταταγεί 31ος στα 10 χιλιόμετρα όταν έτρεξε μόλις πέντε είναι τουλάχιστον ατόπημα.

Αυτό ίσως το κατάλαβαν με καθυστέρηση από την διοργάνωση και αποφάσισαν έτσι πλέον να… αφαιρέσουν το όνομα του δημάρχου από τα αποτελέσματα των δέκα χιλιομέτρων. Όσο όμως και αν ψάξαμε, δεν βρήκαμε να έχει προστεθεί το όνομα Βαγγέλης Λαμπάκης στην λίστα των πέντε χιλιομέτρων. Με τον χρόνο που είχε πάντως, θα έπρεπε να είναι στην λίστα 887ος. Αλλά δεν είναι!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος είχε δηλωθεί για να τρέξει δέκα χιλιόμετρα. Με βάση το ηλεκτρονικό του τσιπάκι λοιπόν, όταν τερμάτισε, ο χρόνος αυτός καταγράφτηκε στην λίστα των δέκα χιλιομέτρων και έτσι εμφανίστηκε να έχει τρέξει την απόσταση σε θριαμβευτικό χρόνο και αν συνέχιζε την βελτίωση με αυτούς τους ρυθμούς, ίσως του χρόνου να τον στέλναμε και στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

 width=Όμως αποδεικνύεται ότι στον χρόνο των 44 λεπτών και κάτι… ψιλών που εμφανίστηκε στην επίσημη χρονομέτρηση, ο Λαμπάκης έτρεξε την… μισή απόσταση των δέκα χιλιομέτρων. Και μάλλον επειδή έγινε αντιληπτή η “γκάφα” από τους διοργανωτές, το όνομά του εξαφανίστηκε από τις λίστες με συνοπτικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα ενώ υπάρχουν ντοκουμέντα σχετικά με το ότι έτρεξε αλλά και ότι τερμάτισε, έχοντας δίπλα του τον Δημήτρη Καρυπίδη (φωτο από το radiomax), να μην υπάρχει πλέον καταγεγραμμένος ο χρόνος και η κατάταξή του. Αντιθέτως, εμφανίζεται πλέον δύο φορές το όνομα του Δημήτρη Καρυπίδη!!!

Βέβαια, σε κάθε περίπτωση αξίζουν συγχαρητήρια στον Λαμπάκη και μόνο για το γεγονός ότι έτρεξε.

 width=Γιατί για παράδειγμα, ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς αποφάσισε φέτος να μην φορέσει αθλητικές φόρμες αλλά να περιοριστεί στα κοστούμια δίπλα στον ισχυρό άνδρα του ελληνικού στίβου Βασίλη Σεβαστή, την πιστολιά στην εκκίνηση και τις απονομές. Θυμίζουμε ότι πέρυσι ο αντιπεριφερειάρχης είχε τρέξει στα πέντε χιλιόμετρα και είχε σημειώσει χρόνο 48 λεπτών και 53 δευτερολέπτων.

Κάτι που σημαίνει ότι αν έτρεχε και φέτος, θα είχαμε μια ενδιαφέρουσα κόντρα Λαμπάκη – Πέτροβιτς, που πέρσι απεφεύχθη εντέχνως γιατί ο ένας έτρεξε στο πεντάρι και ο άλλος στο δεκάρι. Με τον Λαμπάκη με βάση τους χρόνους που μάθαμε, να είχε περισσότερες πιθανότητες να αναδειχθεί νικητής.

Για την ιστορία, πέρυσι ο Πέτροβιτς είχε καταταχθεί στην 672η θέση μεταξύ των 752 που τερμάτισαν. Πού όμως κατετάγη τελικά φέτος ο Λαμπάκης και ποιος ο επίσημος χρόνος που σημείωσε; Ιδού η απορία…