Με έργο Θρακιώτη εικαστικού υποδέχθηκε τον Γκάλη ο Λάσκαρης στο Μουσείο Μπάσκετ του Άρη (photos + video)

Με ένα έργο ενός Θρακιώτη εικαστικού υποδέχθηκε τον Νίκο Γκάλη, αναμφισβήτητα τον μεγαλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα και έναν από τους κορυφαίους σε όλα τα σπορ, η ΚΑΕ Αρης, στο Μουσείο Μπάσκετ του Συλλόγου στο Αλεξάνδρειο που εγκαινιάστηκε με την αφορμή των τριήμερων εκδηλώσεων που έγιναν προς τιμήν του.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε και η ίδια σε ανακοίνωσή της, «η υποδοχή της Άρης ΚΑΕ στον Νίκο Γκάλη την πρώτη μέρα του 2ου Nick Galis Cup ήταν μοναδική… Και αυτό γιατί του έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός ξεχωριστού έργου (δια χειρός Τριαντάφυλλου Βαΐτση) η σκιά του οποίου σχηματίζει την μορφή του θρυλικού παίκτη και είναι τοποθετημένο στο κέντρο του μουσείου!».

Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης είναι ξανθιώτης εικαστικός, που έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο από την περίφημη “Νίκη της Ξάνθης”, ένα έργο που ανάλογα με την σκίαση από τον ήλιο, εικονίζει μια γυναίκα να ποτίζει λουλούδια σε τοίχου της Παλιάς Πόλης. Το έργο αυτό μάλιστα προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό, αφού αναπαρήχθη από μεγάλες ιστοσελίδες του κόσμου.

Αυτόν τον ξανθιώτη καλλιτέχνη λοιπόν σκέφτηκε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Αρης Νίκος Λάσκαρης, γνωστός επίσης για τις σχέσεις του με την Θράκη όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια, ώστε να φτιάξει μια ξεχωριστή δημιουργία προς τιμήν του Γκάλη. Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης, που συνηθίζει να παίζει με τις σκιές, δημιούργησε λοιπόν ένα έργο, η σκιά του οποίου σχηματίζει την μορφή του θρυλικού παίκτη.

Μάλιστα, το έργο έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του Μουσείο. Δείτε φωτογραφίες αλλά και το βίντεο που δημοσιοποίησε η ΚΑΕ Άρης, με τον ξανθιώτη εισακστικό να εξηγεί στπον Νίκο Γκάλη την δημιουργία του…

aris_galis_mouseio_laskaris7 aris_galis_mouseio_laskaris4 aris_galis_mouseio_laskaris2 aris_galis_mouseio_laskaris1