“Βαράει… κανόνι ο Πανθρακικός και τινάζεται στον αέρα όλη η Super League”! Τι αναφέρει αθηναϊκό δημοσίευμα…

“Τεράστιο πλήγμα όσον αφορά το κύρος και την αξιοπιστία του αναμένεται να δεχθεί, για μια ακόμα φορά, το ελληνικό πρωτάθλημα το επόμενο διάστημα. Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι δραματικές και να κλονίσουν τη λειτουργία του”.

http://www.sportdog.gr/sites/default/files/imagecache/lightbox_full/article/2015_09/super_0.jpgΜε αυτά τα λόγια, που συνοδεύονται από την φωτογραφία δεξιά, ξεκινά το πρώτο θέμα που έχει εδώ και δυο ώρες στην ιστοσελίδα του το SportDog, που επικαλείται “έγκυρες πληροφορίες για να αναφέρει ότι “είναι παραπάνω από μία οι ΠΑΕ αυτή τη στιγμή που έχουν πνιγεί στα χρέη και, μετά το ναυάγιο για την κεντρική χορηγία του ΟΠΑΠ, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας. Μάλιστα, χαρακτηρίζει ως πρώτο φαβορί τον Πανθρακικό για να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξαν πέρυσι αρχικά η Νίκη Βόλου και στην συνέχεια ο ΟΦΗ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: “Το πρώτο …φαβορί είναι η ομάδα του Πανθρακικού, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα πλήρωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή οφειλή 10.000 ευρώ σε πρώην γκολκίπερ της, γλιτώνοντας την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών. Μάλιστα, εκκρεμεί νέα οφειλή προς τον συγκεκριμένο παίκτη, ενώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος ενεργοποίησης αυτής της ποινής από χρωστούμενα και σε άλλον πρώην ξένο άσο της ομάδας. Και, φυσικά, είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο και με παλαιότερους παίκτες”.

Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε ότι η οφειλή των 10.000 ευρώ αφορούσε ενδεχομένως τον Ντάνι Φερνάντεζ (;), ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει κινήσει νομικές διαδικασίες και μάλιστα εκκρεμούσε το προηγούμενο διάστημα η υπόθεσή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αλλά τότε ξέραμε ότι ο Πανθρακικός είχε σε πρώτο βαθμό αθωωθεί. Δεν αποκλείεται η αναφορά για τον δεύτερο παίκτη να αφορά τον Ρομέου, που μόλις την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι έφυγε από τον Πανθρακικό γιατί είχε τέσσερις μήνες να πληρωθεί. Όμως αυτά είναι εικασίες.

Ας επιστρέψουμε στο δημοσίευμα. “Όπως εκτιμάται, λοιπόν, η ομάδα της Κομοτηνής πολύ δύσκολα θα αντέξει με αυτά τα δεδομένα και είναι ενδεχομένως θέμα χρόνου να εγκαταλείψει την πρώτη κατηγορία”, επισημαίνει λοιπόν το SportDog. Βέβαια, το δημοσίευμα αφήνει εντελώς αναπάντητη την εύλογη απορία, αν και εφόσον επίκειται τέτοιο σενάριο, ποιος ο λόγος που έφερε και μόλις πριν μια μέρα παρουσίασε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και τον Στέλιο Βενετίση για να αναλάβουν ως πρώτος προπονητής και βοηθός την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Πάντως, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Πανθρακικός δεν είναι μόνος. “Το ακόμα πιο θλιβερό, ωστόσο, είναι ότι στην ίδια μοίρα βρίσκονται ακόμα 1-2 σύλλογοι  της Σούπερ Λιγκ που θα …φλερτάρουν δεδομένα με τον υποβιβασμό τη φετινή σεζόν, με την ομάδα της Καλλονής να αντιμετωπίζει σίγουρα σημαντικές οικονομικές δυσκολίες”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επίμαχο άρθρο. Γίνεται αντιληπτό ότι αν ισχύει αυτό, το ματς Πανθρακικού – Καλλονής την Τετάρτη αποκτά ακόμα πιο ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν από την ΠΑΕ Πανθρακικό, εφόσον δεν υπάρχει φωτιά, να διαψευστεί ο καπνός που πλέον κατακλύζει το ελληνικό διαδίκτυο μετά από αυτό το δημοσίευμα, το οποίο καταλήγει με την εξής πρόβλεψη: “Αναμένεται η Σούπερ Λιγκ να βιώσει πολύ άσχημες καταστάσεις για δεύτερη συνεχή σεζόν, με ομάδες της που έχουν πολλά προβλήματα, δεν μπορούν να αντέξουν και στην κυριολεξία αφανίζονται στα μέσα της χρονιάς. Απίστευτες καταστάσεις, φυσικά, που δε συμβαίνουν πουθενά αλλού στον κόσμο…”