Υπό… αμφισβήτηση η τραυματισμός του Μπέρτου που ίσως του στερήσει τη συμμετοχή στο ματς με τον Ολυμπιακό

Δημοσιεύματα με σαφή αμφισβήτηση του τραυματισμού του Μανόλη Μπέρτου, που όπως έγινε από το Σάββατο γνωστό, κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, κυκλοφόρησαν από το μεσημέρι της Δευτέρας σε αθηναϊκά μέσα (κυρίως αντιπολιτευόμενα του Ολυμπιακού).

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, στην προπόνηση του Σαββάτου άτυχος στάθηκε ο Μανώλης Μπέρτος που υπέστη διάστρεμμα λίγο πριν το τέλος της προπόνησης. Εξαιτίας αυτού, είναι πιθανό να χάσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν… διπλωματικό τον τραυματισμό του.

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του sdna, που προβάλλεται μάλιστα και στα κύρια θέματα της ιστοσελίδας, όπου υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Μπέρτος γράφτηκε έντονα το καλοκαίρι, ιδίως από τις φιλοολυμπιακές εφημερίδες, ότι έκλεισε στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, η εφημερίδα ανασύρει από το αρχείο της τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του Πρωταθλητή αλλά και του Γαύρου.

Αντιγράφουμε από το κείμενο του sdna:

 width=

Μέσα στο καλοκαίρι, όμως, τα μεταγραφικά σενάρια τον έφερναν στον Ολυμπιακό! Ορισμένα εξ αυτών δε και πολύ περισσότερο ο «ερυθρόλευκος» Τύπος, όχι απλά συνέδεε τον παίκτη με την ομάδα του μεγάλου Λιμανιού, αλλά τον ήθελαν «κλεισμένο». 

Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο του «Πρωταθλητή» την Κυριακή, 9 Αυγούστου: «Παίκτης του θρύλου και ο Μπέρτος», μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Καμπιάσο.

Λίγο νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 5 Αυγούστου, ο «Γαύρος» αποκάλυπτε στο πρωτοσέλιδό του ότι: «Για τον μπακ της Ξάνθης ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο».

 width=

Βέβαια εκείνο που δεν ξεκαθαριζόταν στα διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούσαν, είναι αν θα ντυνόταν στα ερυθρόλευκα ο Μπέρτος από τη φετινή σεζόν ή θα παρέμενε με τη μορφή δανεισμού στην Ξάνθη, λόγω της υπερπληθώρας λύσεων στο ρόστερ των πρωταθλητών.

Ο καιρός πέρασε, η μεταγραφική περίοδος έληξε κι ο παίκτης παρέμεινε τελικά στην ακριτική ομάδα, έχοντας γράψει 3/3 90λεπτα στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ατρόμητο. 

Παρ’ όλα αυτά ο Μπέρτος δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την Ξάνθη και στο κατά τεκμήριο δυσκολότερο φετινό της παιχνίδι, αυτό με τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια.

Όπως προέκυψε από την ενημέρωση της ομάδας, στη χθεσινή προπόνηση ο 26χρονος μπακ υπέστη ένα διάστρεμμα στο τέλος του προγράμματος, με αποτέλεσμα να έχουν ελαχιστοποιηθεί οι πιθανότητες να προλάβει την αυριανή αναμέτρηση.

Σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του, ο Λουτσέσκου φέρεται να προορίζει τον Μπαξεβανίδη.