Video: Το γκολ και η κριτική της “άλωσης” της έδρας του Περιστερίου από την Skoda Ξάνθη

Η Ξάνθη σταμάτησε το αήττητο σερί του Ατρομήτου στην έδρα του, πανηγυρίζοντας παράλληλα και την πρώτη φετινή νίκης της, ενώ διατήρησε ανέπαφη την εστία του Τσέναμο για ακόμα ένα παιχνίδι.

Οι Περιστεριώτες σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος είχαν να γνωρίσουν την πικρή γεύση της ήττας για 35 ματς, ωστόσο οι Ακρίτες έβαλαν τέλος σε αυτό το σερί και έγινε η πρώτη ομάδα μετά από τις 6/4/2013 (0-1 ο Αρης) που περνά νικηφόρα από το… κάστρο των “κυανόλευκων”.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και το μοναδικό στο φετινό πρωτάθλημα για την Ξάνθη, σημείωσε ο Σολτάνι στο 57′. Φλίσκας και Καρυπίδης στέρησαν από τον Ναπολεόνι το γκολ στο πρώτο ημίχρονο διώχνοντας πάνω στην γραμμή την μπάλα από προσπάθεια του Ιταλού και έτσι ο Ατρόμητος έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπου βρισκόταν πριν την έναρξη της αγωνιστικής.

Από την άλλη, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βγάζει μια τριάδα δύσκολων αγώνων (ΠΑΟΚ εκτός, ΑΕΚ εντός και Ατρόμητος εκτός) έχοντας πέντε βαθμούς και χωρίς να έχει δεχθεί γκολ, ενώ πλέον περιμένει τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια, με στόχο να γκρεμίσει και αυτόν από την κορυφή, όπως έκανε με την ΑΕΚ στην προηγούμενη αγωνιστική και τον Ατρόμητο σε αυτήν.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην είχε… καταιγισμό ευκαιριών, όμως όσες φορές οι δύο ομάδες απείλησαν παραλίγο να πανηγυρίσουν και ένα γκολ. Οι μάχες στο κέντρο ήταν πάρα πολλές, με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους.  Ο μεν Ατρόμητος είχε την κατοχή και προσπαθούσε από τα άκρα να βρει διαδρόμους για την περιοχή του Τσέναμο, ο οποίος όποτε χρειάστηκε σταμάτησε τους παίκτες της πρώην του ομάδας.

Από την άλλη μεριά η Ξάνθη είχε δώσει χώρο, έχοντας ως πρόθεση να βγει στην αντεπίθεση προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Σολτάνι. Μόνο μία φορά το κατάφερε, αλλά η άμυνα του Ατρομήτου αντέδρασε σωστά.  Το ίδιο και περισσότερο αποτελεσματική ήταν η Ξάνθη στα μετόπισθεν. Μάλιστα Φλίσκας και Καρυπίδης στέρησαν την τελευταία στιγμή κάποιο γκολ στον ορεξάτο Ναπολεόνι. Και τις δύο φορές οι Θρακιώτες πάνω στη γραμμή έδιωξαν την μπάλα σε προσπάθεια του Ιταλού.

Ο Λουτσέσκου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου θέλησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική ρίχνοντας στο ματς τον Καπετάνο. Η κίνηση αυτή απέδωσε για τον Ρουμάνο, καθώς στο 57′ η Ξάνθη στην πρώτη της καλή στιγμή κατάφερε να πανηγυρίσει και το γκολ. Ο Γουάλας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Μαρσελίνιο πάνω στη γραμμή προσπάθησε να διώξει, ο Σολτάνι έβαλε την κόντρα και έγινε ο παίκτης που σημείωσε το πρώτο φετινό γκολ της ομάδος του.

Στη συνέχεια ο Ατρόμητος πέρασε όλος στην επίθεση. Λε Ταλέκ και Ναπολεόνι είχαν αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Πότε κάποιος αμυντικός, πότε ο Τσέναμο και πότε η… αστοχία τους δεν επέτρεψε στους Περιστεριώτες να κάνουν το 1-1 και να γλιτώσουν από την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.  Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν “κλειδώσει” τη νίκη, αλλά ο Γκορμπούνοφ να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ με τον Καπετάνο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπίτολο, Λε Ταλέκ, Φυτανιδης, Πίτου Γκαρσία (55΄ Γοδόι), Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Ουμπιδες (58΄ Μπρίτος), Μαρσελίνιο (68΄ Στόιτσεφ), Ναπολεόνι.
SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Σολτάνι (90+ Νιέτο), Ντιμιτροφ(46΄ Καπετάνος), Φλίσκας, Χερέα (69΄ Μπαξεβανίδης), Καρυπίδης, Λουσέρο.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ