Επέστρεψε δυνατός σε επίσημα ματς ο Πέτρος Μάνταλος, σα να μην πέρασε μια μέρα…

Ο Πέτρος Μάνταλος επέστρεψε, έστω και για 15 μόλις λεπτά αγωνιστικής δράσης, αλλά ήταν σα να μην έφυγε ποτέ από τα γήπεδα. Έξι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο θρακιώτης άσος της ΑΕΚ αποθεώθηκε από τον κόσμο κατά την αντικατάσταση του Μπαρμπόσα στο 78′.

Αλλά δεν έμεινε εκεί. Μπήκε στις φάσεις, έδειξε την τεράστια κλάση του και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην φάση του 87′ όταν ο Μάνταλος συνεργάστηκε άψογα με τον Αραβίδη και ο τελευταίος έβγαλε ασίστ για τον Βάργκας που με πλασέ κλείδωσε τη νίκη για την Ένωση με 3-1.

Ο Βάργκας νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Μπουονανότε(στο 63′) που όσο έπαιξε, ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Ο Αργεντίνος ήταν αυτός που έκανε την ανατροπή από 0-1 σε 2-1 πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο κάνοντας άνω κάτω την άμυνα της ομάδας των Ιωαννίνων.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, είχε την κατοχή αλλά δεν ήταν αυτή που σκόραρε πρώτη. Τα κατάφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο 20′ με τον Ακόστα, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε το 0-1 για την ομάδα των Ιωαννίνων! Ωστόσο, το γεγονός αυτό οδήγησε σε μεγαλύτερη εγρήγορση τους παίκτες της ΑΕΚ που κατάφεραν γρήγορα όχι μόνο να ισοφαρίσουν αλλά και να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Στο 35′ ο Μπέριος ανέτρεψε τον Μπουονανότε κι ο δεύτερος εκτέλεσε εξαιρετικά το πέναλτι και ισοφάρισε.  Στο 44′ ο Αργεντίνος έβαλε μπροστά στο σκορ την Ενωση. Τον βρήκε με κάθετη μπαλιά ο Μπαρμπόσα και αυτός “αδειασε” ωραία τον Μιχάηλ, σούταρε με το δεξί και έκανε την ολική ανατροπή για την ΑΕΚ! Η πολιορκία των “κιτρινόμαυρων” συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά όταν ο ΠΑΣ έμεινε με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Μιχαήλ (74’) και Τζημόπουλος (80’) με δεύτερη κίτρινη κάρτα -αμφότεροι- για σκληρά μαρκαρίσματα.

Προς το τέλος ήρθε και το τέρμα του Βάργκας με την εμπλοκή και του Μάνταλου, που είχε άλλη μια ωραία ευκαιρία σε συνδυασμό με τον Πλατέλλα, και κάπως έτσι η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία στην Ξάνθη και πάει με δυνατλη ψυχολογία την άλλη εβδομάδα στην Τούμπα για το μεγάλο ματς των δικεφάλων με τον ΠΑΟΚ.