ΕΠΣ Ξάνθης: Κίνδυνος τιμωρίας της ΑΕΞ και ήττας στα… χαρτιά από τον Άρη Πετεινού

Δεν διεξήχθη ο προγραμματισμένος αγώνας της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α’ Kατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης μεταξύ της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης και του Άρη Πετεινού στο γήπεδο των Κιμμερίων, καθώς το γήπεδο κρίθηκε ακατάλληλο λόγω μη ορατότητας των γραμμών του γηπέδου και πλέον η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Ξάνθης καλείται την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου να αποφασίσει αν υπάρχει υπαιτιότητα του γηπέδου και να κατοχυρώσει το ματς στον Πετεινό ή αν όχι, να αγωνιστούν σε νέα ημερομηνία οι δύο ομάδες.

aex-peteinos kimmeria1Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Φτάνοντας λοιπόν η διαιτητική τριπλέτα (Κουναλάκης, Βασίλας, Γκοντόλιας) στο γήπεδο των Κιμμερίων και ενώ οι δύο ομάδες ήδη είχαν κάνει την πρώτη βόλτα στο γήπεδο, ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιώργος Κουναλάκης κάλεσε τον αρχηγό της γηπεδούχο ΑΕΞ και έναν υπεύθυνο της ομάδας για να τους ενημερώσει πως το ματς δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό αυτές τις συνθήκες καθώς όπως μπορείτε να διακρίνετε και στην φωτογραφία δεξιά, οι γραμμές του γηπέδου δεν ήταν ορατές. Παράλληλα, ο διαιτητής τους ενημέρωσε ότι αν δεν γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες, το παιχνίδι είναι αδύνατο να ξεκινήσει. Όπερ και τελικό εγένετο, όπως πλέον είναι γνωστό.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο φύλλο αγώνος, μετά τις παρατηρήσεις του διαιτητή, άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας έκαναν προσπάθειες για να βελτιωθεί η κατάσταση και να μπορέσουν οι γραμμές να είναι εμφανείς και να γίνει κανονικά το παιχνίδι. aex-peteinos kimmeria2Παράλληλα, η ομάδα του Πετεινού, προς τιμήν της, έδειχνε διατεθειμένη να αγωνιστεί στο παιχνίδι και να κριθεί η αναμέτρηση στο χορτάρι. Ωστόσο, μετά το πέρας του δεκαπεντάλεπτου από την αρχική ώρα διεξαγωγής του αγώνα (16:30) η κατάσταση, όπως βλέπετε στην φωτογραφία αριστερά, δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα με τις γραμμές να μην είναι ορατές και πάλι. Ο διαιτητής της αναμέτρησης μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε όπως αναμενόταν έκρινε το γήπεδο ακατάλληλο και έτσι η αναμέτρηση δεν διεξήχθη με τον κ. Κουναλάκη να τονίζει στο φύλλο αγώνος την προσπάθεια των γηπεδούχων για την βελτίωση των γραμμών ωστόσο το γήπεδο ήταν ακατάλληλο για διεξαγωγή αγώνα και έτσι προχώρησε στην αναβολή του.

Πλέον η υπόθεση περνάει στα χέρια της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ξάνθης που στην συνεδρίαση της την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου θα κληθεί να αποφασίσει ποια θα είναι η έκβαση του συγκεκριμένου αγώνα. Βάση του Κ.Α.Π. έχει δύο δρόμους. Αν η Επιτροπή κρίνει, που μοιάζει το πιο πιθανό, ότι η γηπεδούχος ομάδα είναι υπαίτια για την μη τέλεση του αγώνα, καθώς είναι υποχρεωμένη το γήπεδο της να πληροί της προδιαγραφές για την διεξαγωγή αγώνων, τότε το παιχνίδι κατοχυρώνεται με 0-3 υπέρ του Άρη Πετεινού ενώ παράλληλα η ομάδα της ΑΕ Ξάνθης θα τιμωρηθεί με αφαίρεση είτε 1 είτε 2 βαθμών, ανάλογα τι θα κρίνει η Πειθαρχική, αλλά κινδυνεύει παράλληλα με αφαίρεση βαθμών και από το επόμενο πρωτάθλημα.! Εάν ωστόσο η Πειθαρχική Επιτροπή μελετώντας το φύλλο αγώνας κρίνει πως οι γηπεδούχοι έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες και δεν υπάρχει υπαιτιότητα τους στην αναβολή του αγώνα, τότε το ματς θα οριστεί σε νέα ημερομηνία που θα επιλέξει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης.