Όσα έγιναν στο φιλικό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Πανθρακικό

Μια εύκολη φιλική νίκη από το πρώτο ημίωρο πέτυχε ο Πανθρακικός επί του μαχητικου αλλά αδύναμου συγκριτικά αφού τους χωρίζουν δυο κατηγορίες, Εθνικού Αλεξανδρούπολης που και αυτός προετοιμάζεται για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που ξεκινά πιθανότατα στις 27 Σεπτέμβρη.

Ο Πανθρακικός επικράτησε εύκολα με 0-2 του Εθνικού, σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης “Φώτης Κοσμάς”.

Με αρκετές απουσίες παρατάχθηκε ο Πανθρακικός, στο φιλικό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διακοπής της Super League, για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, ωστόσο ο Μάνουελ Ρόκα είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ ως τώρα στα επίσημα παιχνίδια και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο Πανθρακικός ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο άνοιξε το σκορ. Πιο συγκεκριμένα, ο Σάββας Μουδούρογλου βρέθηκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τον Συριτούδη, έπειτα από ωραία συνεργασία με τους Μαρκόπουλο και Ροτζέριο, και τελείωσε τη φάση με πολύ ωραίο τρόπο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η ομάδα της Κομοτηνής είχε την υπεροχή και τον έλεγχο του ρυθμού, έψαχνε το δεύτερο γκολ και το πέτυχε στο 28ο λεπτό, με τον Μαρκόπουλο να σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή και να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ. Λίγο αργότερα, μάλιστα, παραλίγο να έρθει και το 0-3, αφού το σουτ του Ροτζέριο από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Το 0-2 ήταν το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην επανάληψη ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά, με τον Μανουέλ Ρόκα να χρησιμοποιεί και όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του, όπως και ο προπονητής του Εθνικού Κώστας Βουρδογλου.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε από τον Εθνικό στο 60ο λεπτό, όταν το σουτ του νεοεισελθόντα Πελτέκη. Τρία λεπτά μετά, το σουτ του Ζδράβου έφυγε άουτ, ενώ στο 70′ ο Εθνικός έφτασε κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, με το σουτ του Ερκάν, το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Στο 78ο λεπτό της συνάντησης ο Παρασκευάς αποσόβησε την παραβίαση της εστίας του Εθνικού, μετά το σουτ του Μαρκόπουλου και στο 87′ το σουτ του Ψάλτη δε βρήκε στόχο.

Πλέον, η προσοχή όλων στον Πανθρακικό στρέφεται στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της Super League Ελλάδα 2015-16, με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, ενώ και ο Εθνικός περιμένει την κλήρωση της επόμενης εβδομάδας να δει τον πρώτο του αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στις 27 Σεπτέμβρη.

Πριν από την έναρξη του φιλικού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου ποδοσφαιριστή της Βέροιας, Αστέριου Μαρκούση.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Συριτούδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης (46′ Αμπραχαμιάν), Κομεσίδης (46′ Παρασκευάς), Μπαρμπαγιάννης, Τορομανίδης, Ρομάριο (46′ Πελτέκης), Καρασερίδης, Τσέκος (69′ Ερκάν), Θεοδωράκης, Μαμούτ (84′ Παπαρούνας)

Πανθρακικός: Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Παπαχρήστος, Σέτι, Ροτζέριο, Μουδούρογλου, Μαρκόπουλος, Χαβίτο, Χασομέρης. Έπαιξαν και οι: Αθανασιάδης, Γκέκας, Ζδράβος, Χρήστου, Μπαϊκαρά και Ψάλτης.