Ο χάρτης της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για την σεζόν 2015-2016! Οι 8+14 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα ανδρών!

Όπως αναμενόταν, οκτώ ομάδες από την Θράκη ήταν αυτές που δήλωσαν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, που ως γνωστόν θα πραγματοποιηθεί σε μία κατηγορία και δύο γεωγραφικά χωρισμένους ομίλους, έπειτα από την κατάργηση της Α2 Ανδρών.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετοχή δήλωσαν έξι ομάδες από τον Έβρο, μία από την Ροδόπη και μία από την Ξάνθη. Πρόκειται για τις (ξεκινώντας από βόρεια) Φιλία Ορεστιάδας, Σπάρτακο Διδυμοτείχου, Έβρο Σουφλίου, Θύελλα Φερών, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Ολυμπιάδεα Αλεξανδρούπολης, Αίαντα Κομοτηνής και Αρίωνα Ξάνθης.

Αντιθέτως, από την γεωγραφική περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας δήλωσαν συμμετοχή 14 σώματεία (για την ακρίβεια 13+1, το εφηβικό της Ένωσης Καβάλας που ως ΚΑΕ απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής εκτός συναγωνισμού στο πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με εφηβική ομάδα, κάτι που δεν θα πράξει ο υπό διάλυση ΚΑΟΔ).

Επειδή θα είναι παράλογο ο ένας όμιλος να διεξαχθεί με οκτώ ομάδες και ο αλλος με 14 ή έστω 13, είναι πολύ πιθανό δύο με τρεις ομάδες της Καβάλας να μεταφερθούν στον όμιλο της Θράκης. Αυτές θα προκύψιυν μετά από κλήρωση, εκτός και αν υπάρξει συμφωνία όλων των ενδιαφερομένων, κάτι που ωστόσο κρίνεται δύσκολο να συμβεί.

Οι ομάδες του Νομού Καβάλας, πέρα από το εφηβικό της ΚΑΕ,  είναι ο Αστέρας, οι Πάνθηρες, οι Μακεδόνες Κρηνίδων και οι νεοεισερχόμενες στο ανδρικό πρωτάθλημα ομάδες Ηρακλής Αγίου Ιωάννη και Παγγαίο. New entries έχουμε και από την Δράμα με τον τοπικό Απόλλωνα και την Δόξα Βώλακα, ενώ σε αυτές προσθέστε τους Τιτάνες και την ΑΕ Δοξάτου.

Από τις Σέρρες, τέλος, δηλώθηκαν άλλες τέσσερις ομάδες και συγκεκριμένα ο τοπικός Αθλητικός Όμιλος, η Ηράκλεια, το Ρούπελ Σιδηροκάστρου και φυσικά ο Πανσερραϊκός. Συνολικά, λοιπόν, μιλάμε για 21+1 συμμετοχές στο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, οπότε λογικά θα οδηγηθούμε σε δυο ομίλους των 11 ομάδων, εκτός κι αν απορυσθεί η Καβάλα ή έχουμε εξελίξεις και αιφνιδιαστική προσθήκη του ΚΑΟΔ.

Συνοπτικά οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, η κλήρωση για το οποίο θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας:

Νομός Έβρου: Φιλία Ορεστιάδας, Σπάρτακο Διδυμοτείχου, Έβρο Σουφλίου, Θύελλα Φερών, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Ολυμπιάδεα Αλεξανδρούπολης.

Νομός Ροδόπης: Αίαντας Κομοτηνής.

Νομός Ξάνθης: Αρίωνας Ξάνθης.

Νομός Καβάλας: Αστέρας Καβάλας, Πάνθηρες Καβάλας, Μακεδόνες Κρηνίδων, Ηρακλής Αγίου Ιωάννη, ΑΟ Παγγαίο και το εφηβικό της ΚΑΕ Ένωση Καβάλας (ενδεχομένως).

Νομός Δράμας: Απόλλωνας Δράμας, Δόξα Βώλακα, Τιτάνες Δράμας, ΑΕ Δοξάτου.

Νομός Σερρών: Πανσερραϊκός, ΑΟ Σερρών, Ηράκλεια Σερρών, Ρούπελ Σιδηροκάστρου.