Επίθεση Λαμπάκη στην Λέσχη Πετοσφαίρισης για το νέο κλειστό Αλεξανδρούπολης: “Ψέματα ότι έφεραν δωρεάν μελέτη”

Σε κατηγορηματική διάψευση ότι οι άνθρωποι της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης έφεραν στον Δήμο νέα μελέτη ή προμελέτη για το νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, που κατεβάζει κατά πολύ το κόστος και αυξάνει την πιθανότητα να βρεθεί χρηματοδότηση ώστε να ξεκινήσει το έργο, προχώρησε ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στο Ράδιο Maximum, ερωτηθείς για το θέμα, απάντησε κατηγορηματικά ότι “είναι όλα ψέματα” και στις επισημάνσεις του δημοσιογράφου ότι είχαν δοθεί και σχετικές εντολές στις τεχνικές υπηρεσίες, συνέχισε τονίζοντας: “Δεν μου φέραν τίποτα απολύτως. Ούτε μελέτη, ούτε προμελέτη, τίποτα απολύτως. Η μοναδική μελέτη που υπάρχει είναι στα χέρια μου, είναι στα χέρια του δήμου, είναι 18,5 εκατ ευρώ το κόστος” διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα διαθέσιμο στην παρούσα οικονομική συγκυρία, που να μπορεί να δώσει τόσα πολλά χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι με δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί τον περασμένο Μάρτιο από την Λέσχη Πετοσφαίρισης, μετά από την συνάντηση στον Δήμο, είχε γίνει γνωστό ότι παρουσιάστηκε η πρόταση μέσω του μέλους τους Κλεάνθη Μαυρουδή και μάλιστα αναφερόταν ότι ο κ. Λαμπάκης “έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την εκπόνηση της αντίστοιχης μελέτης κατασκευής”, ενώ επίσης “έδωσε το πράσινο φως να έρθει σε επαφή με την τεχνική υπηρεσία η μελετητική ομάδα η οποία έκανε (αφιλοκερδώς) την προμελέτη εκ μέρους της Λέσχης Πετοσφαίρισης, ώστε να υπάρξει συνεργασία και όποια παροχή βοήθειας για ένα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα”  (θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ).

Μάλιστα, οι άνθρωποι της Λέσχης Πετοσφαίρισης  από την πλευρά τους είχαν αποχωρήσει από την συνάντηση με συγκρατημένη αισιοδοξία, αφού είχαν ακούσει από επίσημα πλέον χείλη ότι έχει μπει στις προτεραιότητες της τοπικής ηγεσίας και ήδη βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης  το «σπίτι του βόλεϊ», ένα όνειρο ετών των ανθρώπων του βόλεϊ της πόλης. Ωστόσο ο ίδιος ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τις νέες του δηλώσεις ουσιαστικά διέψευσε εκείνη την ανακοίνωση της Λέσχης Πετοσφαίρισης, υποστηρίζοντας ότι “είναι όλα ψέμματα” και ότι ουδέποτε παραδόθηκε αυτή η προμελέτη που ετοιμάστηκε δωρεάν για λογαριασμό της Λέσχης Πετοσφαίρισης και εμφανίζεται να παρουσιάστηκε στον ίδιο τον δήμαρχο στις 6 Μαρτίου (θυμηθείτε τι ακριβώς προβλέπει εκείνη η προμελέτη στο ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ).

Μάλιστα, ουσιαστικά με τα λόγια του ο Βαγγέλης Λαμπάκης μάλλον προανήγγειλε ουσιαστικά ότι το νέο κλειστό γυμναστήριο, αν και εξαγγέλθηκε Γενάρη του 2013, θα μείνει τελικά… όνειρο θερινής νυκτός, δεδομένης της οικονομικής ασφυξίας που δημιουργεί η κρίση στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Εστω και αν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δηλώνει έτοιμος, αν και εφόσον ανοίξει κάποιο πρόγραμμα, να το εντάξει αμέσως. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, με τρόικες και κουαρτέτα να ελέγχουν πού δαπανάται το κάθε δημόσιο ευρώ, δύσκολα θα μπορέσουν να βρεθούν 18,5 εκατ. ευρώ για ένα κλειστό γυμναστήριο στην Αλεξανδρούπολη, όσο αναγκαία και αν κρίνεται η δημιουργία του. Μένει να δούμε αν και ποια θα είναι η αντίδραση της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης στα λεγόμενα του δημάρχου…