Τιμή στον Δημήτρη Καρυπίδη από τον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς του Ρίο

 width=

Ο πρωταθλητής της κολύμβησης Δημήτρης Καρυπίδης ήταν το πρόσωπο που επιλέχθηκε φέτος να τιμηθεί από τον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, στο πλαίσιο του εορτασμού των ονομαστηρίων του ιερέα. Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα έχει καθιερωθεί να τιμάται “ένας διακεκριμένος συμπολίτης μας”, ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη φορά που η τιμή αυτή έγινε  σε άνθρωπο από τον αθλητικό χώρο.

Ο Δημήτρης Καρυπίδης τιμήθηκε κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού με αρτοκλασία, που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου το βράδυ της Τετάρτης  (2 Σεπτεμβρίου) χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και συνχοροστατούντος των Μητροπολιτών Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητου, Σισανίου κ.κ. Παύλου, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομου και φυσικά του οικοδεσπότη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου (οι φωτογραφίες προέρχονται από το ρεπορτάζ του Γιάννη Ναλμπάντη στο radiomax).

 width=Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο Δημήτρης Καρυπίδης τιμήθηκε γιατί “διακρίνεται στον χώρο του αθλητισμού και συγκεκριμένα τηςκολύμβησης για τα Άτομα με Αναπηρία”.

Ως γνωστόν, ο Δημήτρης Καρυπίδης κατοικεί από το 1993 μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη, πάσχει εκ γενετής από ατελή οστεογένεση βαριάς μορφής τύπου ΙΙΙ.

Όπως αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, “ασχολείται με συστηματικά με την κολύμβηση, από τον Οκτώβριο του 2012 στην αγωνιστική κατηγορία S1, η οποία είναι η κατηγορία της βαρύτερης μορφής αναπηρίας”, ενώ “εντός του 2015 στο διεθνές meeting IDM Berlin 2015 κατέκτησε 2 χρυσά και 2 ασημένια μετάλλια στα αγωνίσματά του, ενώ προκρίθηκε στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας”.