Στα πέναλτι έχασαν το μετάλλιο οι τρεις Εβρίτες που στελέχωσαν την Εθνική Μπιτς Χάντμπολ στην Πεσκάρα

Δυστυχώς δεν είχε θετική εξέλιξη για την χώρα μας ο μικρός τελικός του μπιτς χάντμπολ, στους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας που ολοκληρώνεται στην Πεσκάρα. Η Εθνική Ανδρών, μέλη της οποίας είναι ως γνωστόν και τρεις παίκτες των Beach Boys, της καλοκαιρινής εκδοχής των Κυκλών Αλεξανδρούπολης, ηττήθηκε με 2-1 (16-17, 17-15, 7-8) από την Τουρκία. Λύγισε στα… πέναλτι (την διαδικασία σουτ-άουτ για την ακρίβεια) και κατέλαβε την τέταρτη θέση. μένοντας εκτός βάθρου.

Στο πρώτο σετ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 14-6, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει σε 14-14. Οι Τούρκοι κατάφεραν να πάρουν το σετ μ’ ένα γκολ (16-17), χωρίς να προλάβει η ελληνική ομάδα να εκδηλώσει επίθεση, με αποτέλεσμα να βρεθεί από νωρίς η Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο. Εντούτοις, στο δεύτερο η Εθνική έδειξε περισσότερη ψυχραιμία, επικράτησε με 17-15, ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε τον μικρό τελικό στα σουτ-άουτ.

Εκεί κρίθηκε το χάλκινο μετάλλιο και παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα προηγήθηκε με 6-2 και 7-4 χάρη σε μονό γκολ του Χαραλαμπίδη, έχασε το επόμενο πέναλτι και οι Τούρκοι με δύο δίγκολα διαμόρφωσαν το τελικό 8-7. Ο Χαραλαμπίδης πέτυχε πέντε γκολ και από τέσσερα οι Θεοδώρου και Κοτσαμαρίκογλου, σε σχέση με την απόδοση των Εβριτών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική πλευρά έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία, που απέβαλε τον Θεοδώρου αλλά και τους Παπαδόπουλο και Μπουκοβίνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ανδρών Μπιτς Χάντμπολ άγγιξε το μετάλλιο όταν απέκλεισα στα προημιτελικά καθαρά την διοργανώτρια Ιταλία, όμως ηττήθηκε στα ημιτελικά από την Κύπρο και στον τελικό από την Τουρκία και έμεινε εκτός βάθρου. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τυνησία, που νίκησε επίσης στα πέναλτι με 2-1 την Κύπρο στον μεγάλο τελικό.