Το καθημερινό “λαϊκό προσκύνημα” στο μαγαζί του Φαλέκα…

Ο Δημήτρης Φαλέκας είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Έβρου και ίσως ο παλιότερος παράγοντας που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην Ένωση, μαζί φυσικά με τον πρόεδρό της και ταμία σήμερα της ΕΠΟ Χρήστο Καραβασίλη.

Τυγχάνει μέλος μιας από τις πιο γνωστές οικογένειες της Αλεξανδρούπολης, που έχει βγάλει μάλιστα και σπουδαίους αθλητές, όπως ο ανιψιός του Αλέξης, που αγωνίστηκε σε μεγάλες ομάδες μπάσκετ, έχει κατακτήσει μέχρι και ευρωπαϊκό τρόπαιο και τυγχάνει αυτήν την περίοδο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ.

Πέραν αυτών όμως  δεν παύει να είναι και ένας επιχειρηματίας, που ειδικά τα καλοκαίρια, επί 30 και πλέον χρόνια, καταθέτει… ψυχή και αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους επισκέπτονται τα Θερμα στην Σαμοθράκη. Στο “μαγαζί του Φαλέκα”  γίνεται λαϊκό προσκύνημα κάθε μέρα, όλη μέρα.

Από νωρίς το πρωί με παραδοσιακή μπουγάτσα (όλων των ειδών) και κάθε μέρα στις επτά το απόγευμα με τους ζεστούς και αφράτους λουκουμάδες που ο ίδιος βγάζει και αποτελούν πραγματικό γλύκισμα. Οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες, ιδίως οι νέοι, κάνουν ουρές για να τα προμηθευτούν.

Στο μαγαζί υπάρχει φυσικά μια μεγάλη αφίσα της Εθνικής Ομάδας του 2004 που κατέκτησε το Euro στην Πορτογαλία και δίπλα δυο μεγάλες φωτογραφίες του ανιψιού Αλέξη Φαλέκα σε… μπασκετική δράση, αλλά και ενδιάμεσα μια φωτογραφία του Ατρομήτου Άβαντα.

Αν και ο ίδιος δεν πολυεπιθυμεί την δημοσιότητα (την οποία δεν έχει και ανάγκη άλλωστε), δέχθηκε να ποζάρει στον φακό του ThrakiSportS κάτω από τις συγκεκριμένες αφίσες – φωτογραφίες, που κοσμούν το μαγαζί του…