Ιδανικό ντεμπούτο με γκολ για τον Ορφανίδη στην Ζάκυνθο και η… ανακοίνωση που δεν ήρθε ποτέ!

Σε Θρακιώτικη και δη Ξανθιώτικη παροικία τείνει να μετατραπεί η ομάδα της Ζακύνθου που και φέτος θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League που μετά τους Νόλη, Τσανακτσόγλου, Καραπάνο και Δόντσο απέκτησε με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από την Skoda Ξάνθη τον Λάζαρο Ορφανίδη.

Ο Ορφανίδης( τον βλέπετε στην φωτογραφία με το νούμερο 9) αγωνίστηκε και σκόραρε κιόλα στο πρώτο φιλικό της χρονιάς για την ομάδα της Ζακύνθου στη νίκη με 3-0 επι της Δόξας Μαυροβουνίου στο Πήλιο σε ένα ματς η ομάδα του Ιονίου είχε την καθοδήγηση του βοηθού προπονητή Δημήτρη Νόλη, γνωστού από τον πέρασμα του από τον πάγκο του Ορέστη Ορεστιάδας. Ο Ξανθιώτης πλάγιος μπακ-χαφ όχι μόνο αγωνίστηκε βασικός αλλά σκόραρε κιόλας για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Στην βασική ενδεκάδα πέρα από τον Ορφανίδη αγωνίστηκε και ο Βασίλης Δόντσος (με το νούμερο 19) με τον πρώην μέσο του Άρη Αβάτου και της ομάδας Νέων της Skoda να επιστρέφει από την Γερμανία για την ομάδα της Ζακύνθου. Αγωνίστηκαν επίσης και οι έτεροι δύο Ξανθιώτες της Ζακύνθου ο «παλιός» Τόλης Τσανακτσόγλου και ο Καραπάνος. Ενώ δημοσιεύματα φέρνουν την Ζάκυνθο να εξετάζει την περίπτωση του πρώην αμυντικού του Έβρου Σουφλίου Νίκου Κουρέλλα.

Πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως παρότι ο δανεισμός του Λάζαρου Ορφανίδη έχει ολοκληρωθεί, με τον ποδοσφαιριστή να είναι εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στην Ζάκυνθο οπού προπονείται με τη νέα του ομάδα, και παρότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που είναι επαγγελματίας η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ουδέποτε γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωση, η έστω αναφορά σε κάποια από τις ανακοινώσεις της για τις προπονήσεις, τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά.