ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην επιβλητική νίκη της Ασπίδας που έστειλε τον Πετεινό εκτός κυπέλλου (+photos)

Τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Ασπίδα Ξάνθης που κέρδισε με 4-1 τον Άρη Πετεινού φτάνοντας τα 21 γκολ σε τρία παιχνίδια, με τον Κυριαζίδη να πετυχαίνει ακόμη δύο τέρματα φτάνοντας τα 8 τέρματα σε τρία ματς. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Άρης Πετεινού τελικά αποκλείστηκε μετά την απόλυτη ισοβαθμία με τις Ελπίδες Ξάνθης, με τις οποίες ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο με την Ασπίδα να έχει την κατοχή αλλά χωρίς την πολύ μεγάλη στιγμή, μέχρι τουλάχιστον το 30’ όταν ο Κυριαζίδης με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Σε αντίθεση όμως με το πρώτο μέρος το δεύτερο ήταν εντυπωσιακό με γρήγορο ρυθμό και τέσσερα γκολ.

Στο 55’ ο Άρης Πετεινού κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα φανταστικό τέρμα από τον Κώστα Μπουργλόγου, που αρκετά πλάγια και έξω από την περιοχή θα πιάσει το ψιλοκρεμαστό σουτ στέλνοντας την μπάλα πάνω από τον Μπίκο για να φέρει το ματς στα ίσια. Μάλιστα ο Πετεινός θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα αλλά στο 61’ ο Γιαπουντζής έχασε μοναδική ευκαιρία βγαίνοντας απέναντι στον Μπίκο που τον σταμάτησε.

Μάλιστα το γκολ αλλά και η μεγάλη φάση του Πετεινού «αφύπνισε» τους γηπεδούχους που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους. Καθώς στο 63’ ο Μουτούς Τζοσκούν θα πιάσει το σουτ μέσα από την περιοχή για το 2-1, ενώ στο 70’ ο Μπάμπης Κυριαζίδης θα πετύχει και δεύτερο τέρμα βγαίνοντας ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας του Άρη και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Στο 76’ ο Δογανίδης έμε σούτ ανέβασε τον δείκτη του σκόρ στο 4-1, ενώ στο 85’ ο Ψαρόπουλος έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει και πέμπτο γκολ για την ομάδα του με την εξ’ επαφής κεφαλιά του να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αναστασιάδη. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χριστόδος Μπουραζάνης με βοηθούς τους Άγγελο Κοτινούδη και Ελένη Μπουραζάνη.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ασπίδα περνάει πανηγυρικά στους «16» ενώ μετά τη νίκη των Ελπίδων Ξάνθης με 3-1 επί του Ρεμβιακού, Πετεινός και Ελπίδες ισοβάθμησαν στην δεύτερη θέση με τέσσερις βαθμούς έχοντας απόλυτη ισοπαλία και στο μεταξύ τους παιχνίδι. Ετσι, ενώ αρχικά υπήρξε η αίσθηση ότι οι δυο ομάδες θα κληθούν να δώσουν αγώνα μπαράζ, τελικά είναι οι Ελπίδες Ξάνθης που προκρίθηκαν σε βάρος του Πετεινού αφού η προκήρυξη της ΕΠΣ Ξάνθης παραπέμπει στον ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων και αυτός ορίζει (στο άρθρο 20 παρ. 7) όταν έχουμε αυτήν την απόλυτη ισοβαθμία, ότι υπερισχύει η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης, ανεξαρτήτως του παθητικού. Έτσι στους “16” προκρίνονται οι Ελπίδες Ξάνθης που έχουν 5τέρματα ενεργητικό, έναντι των τεσσάρων του Άρη Πετεινού που μένει εκτός θεσμού.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Γ. Γρηγοριάδης): Μπίκος, Κάτσης, Τζαρτάκης, Σιράκ(73’ Γαλανόπουλος), Μυλωνάς, Δογανίδης, Κυριαζίδης, Παρμακλής, Ανδρίκου(57’ Τσετινές), Μενεξές(57’ Ψαρόπουλος), Μουτούς

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Αν. Νεοφυτίδης): Αναστασιάδης, Δασκαλόπουλος, Μιχαλόγλου(80’ λ. τρ. Βαρυτιμιάδης ), Σπυριάδης(65’ λ. τρ. Αθανασιάδης), Κασάπογλου, Ιγιαννίδης, Μπαρσεγιαννίδης(74’ Γκαγκαίδης), Θωμαίδης Ιωαν. (74′ Εφεντόπουλος), Παναγιώτου, Μπουρλόγλου, Θωμαίδης Γ.(52’ Γιαπουντζής)