ΕΠΣ Θράκης: Βρέθηκε την τελευταία στιγμή ομάδα και ενόψει κλήρωσης συμπληρώθηκε 12άδα στην Α1 Κατηγορία

Την τελευταία στιγμή, καθώς βρισκόμαστε μόλις μία ημέρα πριν την διεξαγωγή της κλήρωσης πρωταθλημάτων και κυπέλλου στην ΕΠΣ Θράκης, φαίνεται ότι βρέθηκε η ομάδα που θα καλύψει το κενό της Φιλίας Κομοτηνής που ως γνωστόν δημοσιοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει στο προσεχές πρωτάθλημα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα αναζητούνταν 12η ομάδα, αλλά ο ΑΟ Καλλίστης που ήταν πρώτος επιλαχών στην περσινή Α2 και η Νεολαία Αλανότοπου που είχε την αμέσως επόμενη θέση, εμφανίζονταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο να ανέβουν κατηγορία σε αυτήν την χρονική στιγμή.

Τελικά φαίνεται ότι πείστηκε η Καλλίστη και θα συμπληρώσει την 12άδα. Έτσι η κλήρωση της Α1 ΕΠΣ Θράκης θα διεξαχθεί με συμπληρωμένες τις 12 ομάδες και όχι με 11, όπως συνέβη την περσινή αγωνιστική περίοδο, οπότε κάθε εβδομάδα καλούνταν ένας σύλλογος να έχει ρεπό.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, την φετινή Α1 Ερασιτεχνική Κατηγορία ΕΠΣ Θράκης θα απαρτίζουν οι Δόξα Προσκυνητών, Ελπίδα Σαπών, Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, ΠΑΟΚ Κοσμίου, Ορφέας Ξυλαγανής, Αστέρας Αιγείρου, Αετός Μίσχου, Ηρακλής Σαπών, Ορφέας Στρύμης και ΑΟ Καλλίστης.

 

Με 12 ομάδες θα διεξαχθεί τελικά και η Α2 Κατηγορία και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ThrakiSportS, οι ομάδες που απομένουν για να συμπληρώσουν την Β’ Κατηγορία ΕΠΣ Θράκης είναι επτά (η Γ’ Κατηγορία καταργείται). Συνολικά στη νέα σεζόν θα μετέχουν στα πρωταθλήματα 31 σωματεία.

Υπενθυμίζεται ότι την περσινή σεζόν ξεκίνησαν 37 ομάδες στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης ενώ πριν τρία χρόνια στην δύναμη της Ένωσης Ροδόπης υπήρχαν πάνω από 50 ενεργά μέλη, αλλά η οικονομική κρίση προφανώς έχει σοβαρές επιπτώσεις στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…