Εκανε το τρία στα τρία (και) στο Ακρόπολις η Εθνική, αλλά δεν γέμισε το ΟΑΚΑ όπως το Αμοιρίδειο…

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ νίκησε το βράδυ του Σαββάτου (και) τη Λιθουανία 67-62 και μετά την κούπα στο Διεθνές Τουρνουά του Αμοιρίδειου, κατέκτησε την πρώτη θέση και στο «Ακρόπολις». Έτσι, με επτά νίκες σε οκτώ φιλικά στρέφει πλέον την προσοχή της στο Ευρωμπάσκετ που ξεκινά στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι καμία από τις τρεις ημέρες του «Ακρόπολις» δεν γέμισε το ΟΑΚΑ, σε αντίθεση με το “Αμοιρίδειο” μια εβδομάδα πριν. Μπορεί το κλειστό της Ξάνθης να χωράει μόλις 4.500 κόσμο ενώ το Ολυμπιακό Στάδιο τετραπλάσιο, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία αν αναλογιστεί κανείς ότι στο Λεκανοπέδιο μένουν πλέον σχεδόν πέντε εκατομμύριο άνθρωποι ενώ στην Ξάνθη το ένα εκατοστό αυτών και στο σύνολο του ευρύτερου γεωγραφικού μας διαμερίσματος περίπου το ένα εικοστό.

Πάντως, σε αντίθεση με το ματς της Πέμπτης με την Ολλανδία, που το ΟΑΚΑ ήταν σχεδόν άδειο (φωτό), σαφώς περισσότερος κόσμος βρέθηκε την Παρασκευή στο ματς με την Τουρκία και ακόμα περισσότερος το Σαββατόβραδο στην αναμέτρηση με την Λιθουανία (βοήθησε σε αυτό και το ματς Ολυμπιακού – Λεβαδειακού που διεξάγονταν νωρίτερα επίσης στο ΟΑΚΑ και αρκετοί φίλαθλοι πήγαν αμέσως μετά δίπλα, στο κλειστό).

Πάντως, παρά τις νίκες, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημαέδειξε πως ακόμα δεν έχει φθάσει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φώτη Κατσικάρη και τους βοηθούς του να έχουν ωστόσο το περιθώριο μέχρι το εναρκτήριο αγώνα να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, εκμεταλλευόμενοι τα συμπεράσματα από τα φιλικά της Ξάνθης, της Πόλης και του Ακρόπολις.

Στα θετικά από τον αγώνα με τη Λιθουανία καταγράφεται η διάθεση του Γιώργου Πρίντεζη κι η νέα γεμάτη ενέργεια εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Από την άλλη υπήρξαν και πάλι αδυναμίες, όπως στο περιφερειακό σουτ και στο αμυντικό ριμπάουντ. Μετά τα 11/25τρίπ. απέναντι στην Ολλανδία, η Ελλάδα βρέθηκε στα 3/20τρίπ. απέναντι στην Τουρκία και στα 4/18τρίπ. απέναντι στην Λιθουανία, ενώ αυτή τη φορά έχασε κατά κράτος τη μάχη του ριμπάουντ (23-5 vs. 34-11).

Κάπως έτσι δέχθηκε 12 περισσότερους πόντους από δεύτερες επιθέσεις. Παρόλα αυτά, η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα, αλλά η βελτίωση θα πρέπει να υπάρξει αν θέλουμε αυτή η Εθνική, που έχει παίκτες ποιότητας, ταλέντο και όλα τα εχέγγυα, να πάει πολύ καλά σε αυτό το Ευρωμπάσκετ.

Το πανόραμα του «Ακρόπολις»

Πέμπτη 27/8
Τουρκία-Λιθουανία 71-53
Ολλανδία-Ελλάδα 80-92

Παρασκευή 28/8
Λιθουανία-Ολλανδία 94-72
Ελλάδα-Τουρκία 62-58

Σάββατο 29/8
Τουρκία-Ολλανδία 95-94 2η παρ.
Ελλάδα-Λιθουανία 67-62