Μετά την κηδεία του πεθερού του στην Ορεστιάδα, πήγε Ισραήλ και πήρε ιστορική πρόκριση ο Γιάννης Καλμαζίδης

Μπορεί μεσοβδόμαδα να βρέθηκε στην Ορεστιάδα για να αποχαιρετίσει για τελευταία φορά τον πεθερό του, ο οποίος έφυγε από την ζωή…

Μπορεί να βρισκόταν στην χειρότερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση μετά από μια τόσο σοβαρή απώλεια στην οικογένειά του…

Μπορεί να ήταν αρκετά καταβεβλημένος από τα συνεχή ταξίδια από τη Μεγαλόπολη στην Ορεστιάδα και από εκεί Αθήνα και… Ισραήλ…

Ωστόσο ο Γιάννης Καλμαζίδης ως άψογος επαγγελματίας βρέθηκε κανονικά τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας και κοούτσαρε τις παίκτριες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στις αναμετρήσεις του Τελαβίβ για το Ευρωπαϊκό Λιγκ.

Μπορεί το Σάββατο η Εθνική να ηττήθηκε με 3-2, τσιμπώντας ωστόσο τον έναν βαθμό (25-21, 23-25, 26-24, 19-25, 15-10), ωστόσο την Παρασκευή η Εθνική Ομάδα νίκησε εκτός έδρας με ένα καθαρό 0-3  (20-25, 20-25, 20-25) και με το αποτέλεσμα αυτό εξασφάλισε ιστορική πρόκριση στ φάιναλ φορ.

Αμέσως μετά, ο Γιάννης Καλμαζίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για πολλούς λόγους. Αν και έφτασε στο Ισραήλ την ημέρα του αγώνα, αν και ακόμα το πένθος είναι βαρύ και πρόσφατο, αν και η απώλεια αλλά και η ταλαιπωρία μεγάλη,  είχε κουράγιο να κάνει και δηλώσεις μετά την πρόκριση.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κλειδώσαμε την θέση μας στον ημιτελικό απέναντι σε μια μαχητική αν και όχι πολύ υψηλών προδιαγραφών ομάδα, όπως είναι το Ισραήλ. Παρά τα προβλήματα που είχαμε καταφέραμε και δείξαμε σταθερότητα και σοβαρότητα», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ενόψει της συνέχειας σχολίασε: «Μένει πλέον να ετοιμαστούμε για τον ημιτελικό. Εγώ βλέπω ότι έχουμε βελτιωθεί σαν ομάδα σε πολλούς τομείς. Η πρόκριση είναι ένα επιπλέον… καροτάκι για τα κορίτσια για τη συνέχεια…».