Απαγορεύθηκε το πρωί του αγώνα η μετακίνηση οπαδών της ΑΕΚ στην Ξάνθη, ενώ έχουν εξαντληθεί τα 1.300 εισιτήρια που πήραν!!!

Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έγινε γνωστή το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με την οποία έχει απαγορευθεί η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών της ΑΕΚ για τον αγώνα με την Ξάνθη με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού.

Βέβαια, η κυβέρνηση Τσίπρα παραιτήθηκε αλλά φαίνεται ότι μια από τις τελευταίες υπογραφές που μπήκαν ήταν αυτή η απόφαση του Σταύρου Κοντονή, η οποία ωστόσο υπαγορεύθηκε από την Αστυνομία, αφού υπήρξε σχετική εισήγηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης προς το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η απαγόρευση έρχεται σε μια στιγμή που είναι γνωστό ότι έχουν εξαντληθεί τα 1.300 εισιτήρια που προορίζονταν για τους φιλοξενούμενους και εκφράζονταν φόβοι ότι θα έρχονταν μεγαλύτερος αριθμός κιτρινόμαυρων οπαδών στην Ξάνθη, με ορισμένους να εκφράζουν κίνδυνο για προσπάθεια βίαιης εισόδου στο γήπεδο οπαδών που δεν διαθέτουν εισιτήριο.

Βάσει της απόφασης για απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης, που έρχεται σε συμφωνία με τον σχετικό νόμο βέβαια, οι οπαδοί της ΑΕΚ που θα έρθουν από όλες τις πόλεις της Β. Ελλάδας πρέπει να έρθουν στην Ξάνθη με τα ιδιωτικά αυτοκίνητά τους και να μην ξεκινήσουν οργανωμένα με πούλμαν, ενώ εάν γίνει αντιληπτή από την αστυνομία τέτοια μετακίνηση στην Εγνατία, είναι πιθανό να τους σταματήσει η αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοινώνει ότι, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης προς το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκδόθηκε απόφαση από τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Σταύρο Κοντονή, σύμφωνα με την οποία, απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. στο γήπεδο της SKODA ΞΑΝΘΗ (SKODA ARENA), κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου της 29-8-2015, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, της αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.