Τεράστιος ο Μπανιώτης! Με ρεκόρ 2.31μ πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου του Πεκίνου αλλά κέρδισε παρουσία και στο… Ρίο

Μεγάλη εμφάνιση, μεγάλη επίδοση και μεγάλη επιτυχία τα ξημερώματα της Παρασκευής για τον Κώστα Μπανιώτη. Ο κομοτηναίος άλτης πέρασε με την τρίτη και τελευταία του προσπάθεια, σε ένα άλμα που ήταν “όλα ή τίποτα”, τα 2.31 μέτρα που ήταν το όριο πρόκρισης στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Πεκίνου.

Ο θρακιώτης πρωταθλητής ήταν ενας από τους εννέα μόλις που κατάφεραν να περάσουν το όριο και να προκριθούν απευθείας στον τελικό, από τον οποίο αποκλείστηκαν μεγάλα ονόματα όπως ο χρυσός ολυμπιονίκης του Λονδίνου Ιβάν Ούκοφ και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011 στο Νταεγού Τζέσι Γουίλιαμς.

Ο Μπανιώτης είχε επίδοση 2.28μ φέτος και κατάφερε να την ξεπεράσει με το δεύτερο άλμα του στα 2.29μ. Ξεκίνησε αλάνθαστος στα 2.17μ και τα 2.22μ αλλά έχασε την πρώτη προσπάθεια τόσο στα 2.26μ όσο και στα 2.29μ. Με δεδομένα αυτά τα αποτελέσματα, δεν είχε ελπίδες πρόκρισης στον τελικόι αν δεν έπιανε το υψηλό όριο του 2.31μ.

Ο Θρακιώτης είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 2.31μ και όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει. Είχε μια τελευταία και αγωνιζόταν και τελευταίος ουσιαστικά, με αυτόν έκλεινε το αγώνισμα. Μάζεψε όσο θάρρος και ψυχραιμία χρειαζόταν, ξεκίνησε την πτήση του και τα κατάφερε! Με νέα season best πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

Μαζί με την πρόκριση όμως στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου του Πεκίνου, κάτι που επιτυγχάνει για δεύτερη και μάλιστα συνεχόμενη φορά στην καριέρα του αφού έχει αγωνιστεί ακόμα στον σπουδαίο τελικό της Μόσχας το 2013, εξασφάλισε και την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς το όριο για αυτούς είναι 2.29μ.

Μαζί με τον Μπανιώτη, στον τελικό της Κυριακής προκρίθηκε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού στην Κωνσταντινούπολη το 2012 Δημήτρης Χονδροκούκης, ο οποίος αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Κύπρου. Και αυτός έκανε κάτι αντίστοιχο με τον Μπανιώτη αλλά λίγο νωρίτερα. Πέρασε με το τρίτο και τελευταίο άλμα του τα 2.31μ.

Συνολικά εννέα αθλητές πέρασαν το όριο και πήραν απευθείας την πρόκριση στον τελικό. Ο λόγος για τον Κινέζο Ζανγκ και τον Καναδό Ντρούιν που είχαν αλάνθαστα όλα τους τα άλματα, τον Ουκρανό παγκόσμιο πρωταθλητή Μπονταρένκο και τον Καταριανό Μπαρσίμ που πέρασαν επίσης με την πρώτη τα 2.31μ αλλά είχαν ένα άκυρο στα 2.29μ, τον Αυστραλό Σταρκ, τον γερμανό Όνεν, τον Χονδροκούκη, τον Τσέχο Γιάροσλαβ Μπάμπα και φυσικά τον Μπανιώτη.

Επειδή όμως στον τελικό πρέπει να μετέχουν τουλάχιστον 12 και δεν βρέθηκαν 12 να περάσουν τα 2.31μ οι συμμετοχές στον τελικό συμπληρώθηκαν με όσους είχαν περάσει χωρίς το παραμικρό λάθος όλα τα προηγούμενα ύψη αλλά απέτυχαν στα 2.31μ. Αυτοί ήταν πέντε αθλητές και με αυτούς συμπληρώνεται 14άδα για τον τελικό. Ο λόγος για τους Τσιπλάκοφ από Ρωσία, Τόμας από Μπαχάμες, Κίναρντ από ΗΠΑ, Μπάρι από  Μπαχάμες και Τάμπερι από Ιταλία.

Όλοι αυτοί θα συμμετέχουν στον τελικό του ύψους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου του Πεκίνου, το μεσημέρι της Κυριακής ώρα Ελλάδος. Μεγάλος τελικός, με μεγάλα ονόματα παρόντα. Και ανάμεσα σε αυτά, το καλύτερο κλείσιμο για την Ελλάδα (που πανηγύρισε μετάλλιο σε αυτήν την διοργάνωση για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια και την Πηγή Δεβετζή), το καλύτερο κλείσιμο για την Θράκη, με την συμμετοχή του Κώστα Μπανιώτη!!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟ THRAKISPORTS ΚΑΛΥΨΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΝΙΩΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ