LIVE από το Πεκίνο ο προκριματικός αγώνας του Κώστα Μπανιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον προκριματικό αγώνα του κομοτηναίου άλτη Κώστα Μπανιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στο Πεκίνο.

Καλημέρα! Από αυτήν την στιγμή και για τις επόμενες ώρες θα είμαστε μαζί σας, παρακολουθώντας την εξέλιξη του προκριματικού αγώνα του Κώστα Μπανιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Πεκίνου.

Ωρα 04:15  Ο κομοτηναίος αθλητής ουσιαστικά είναι η τελευταία ελληνική συμμετοχή σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που έμελλε να φέρει στην χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο μετά από οκτώ χρόνια και το χάλκινο της Πηγής Δεβετζή στην Οζάκα το 2007, χάρη στην τρίτη θέση της Νικόλ Κυριακοπούλου στο επικοντω.

Ωρα 04.19  Ο αγώνας του προκριματικού του ύψους θα ξεκινήσει στις 4.45 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος και θα διεξαχθεί σε δύο γκρουπ, σε καθένα από τα οποία μετέχουν από 20 άλτες.

Ωρα 04.22  Το όριο πρόκρισης στον τελικό είναι τα 2.31μ και ο Μπανιώτης θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του φέτος για να καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκριση για τον τελικό.

Ωρα 04.25  Ο τελικός θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής ώρα Ελλάδος και τυχόν συμμετοχή του Κομοτηναίου σε αυτόν θα είναι μεγάλη επιτυχία και ιδανικό κλείσιμο για την Ελλάδα, αλλά όχι και κάτι προτοφανές.

Ωρα 04.31  Αυτή είναι η τέταρτη διοργάνωση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που λαμβάνει μέρος ο Μπανιώτης και τις δύο από αυτές είχε αγωνιστεί στους τελικούς. Το 2009 στο Βερολίνο είχε καταφέρει να προκριθεί στον τελικό, στον οποίο είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου. Το 2011 στο Νταεγκού της Νότιας Κορέας είχε αποκλειστεί από τον τελικό, στον οποίο είχε προκριθεί και άγγιξε το μετάλλιο ο Δημήτρης Χονδροκούκης.

Ωρα 04.36  Πριν δύο χρόνια στην Μόσχα προκρίθηκε αν και τραυματίας στον τελικό, αγωνίστηκε στον πιο συγκλονιστικό αγώνα όλων των εποχών και παρά τον τραυματισμό του κατέλαβε την 10η θέση, που έμελλε να είναι η κορυφαία επίδοση της ελληνικής αποστολής. Η φωτογραφία, για να μην μπερδεύεστε, είναι από τότε, όταν ήμασταν ως ThrakiSportS στο Λουζνίκι και καλύψαμε την προσπάθειά του.

Ωρα 04.38  Φέτος δεν καταφέραμε να πάμε Πεκίνο, αλλά μαθαίνουμε όλες τις λεπτομέρειες από τις πηγές μας και θα σας τις μεταφέρουμε. Είναι πριφανές πάντως ότι και φέτος στόχος του Κώστα Μπανιώτη είναι η πρόκριση στην 12αδα, αλλά το επίπεδο είναι υψηλό και τα πράγματα δύσκολα.

Ωρα 04.40  Μπορεί το 2.31μ να θεωρείται υψηλό όριο και το πιθανότερο να είναι να πέσει, ωστόσο είναι προφανές ότι ο Μπανιώτης θα χρειαστεί να ξεπεράσει τον φετινό του εαυτό (2.28μ) για να μπορέσει να προκριθεί και σε κάθε περίπτωση να έχει αλάνθαστα άλματα στο ξεκίνημα, να τα επιτυγχάνει δηλαδή με την πρώτη, ώστε να ελπίζει σε πρόκριση ακόμα και αν τελικά το όριο πέσει πιο κάτω και συμπληρωθεί με χαμηλότερες επιδόσεις η 12άρα του τελικού.

Ωρα 04.44  Δεν έχει αξία να σας αναφέρουμε αυτήν την στιγμή ποιοι άλλοι άλτες βρίσκονται στο Α’ Γκρουπ στο οποίο μετέχει ο Μπανιώτης και ποιοι στο Β’ Γκρουπ, όπου ανήκει και ο (κύπριος πλέον) πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού Δημήτρης Χονδροκούκης. Θα τα δούμε όλα στην πορεία.

Ωρα 04.46  Ο προκριματικός ξεκίνησε με τους άλτες να επιχειρούν στα 2.17μ ως πρώτο ύψος. Ο Μπανιώτης πηδάει 19ος και προτελευταίος από το δικό του γκρουπ.

Ωρα 04.51  Αλάνθαστοι όλοι, πλην ενός, μέχρι στιγμής. Ο Μπανιώτης θα επιχειρήσει σε περίπου 4-5 λεπτά

Ωρα 04.52  Ο Χονδροκούκης μόλις έκανε επιτυχημένη προσπάθεια με την πρώτη στο άλλο γκρουπ.

Ωρα 04.56  Επιτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη στα 2.17μ.

Ωρα 04.59  Από το γκρουπ του Μπανιώτη μόνο ο αμερικανός Ντάνφιλντ χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να περάσει το 2.17μ. Κανείς δε αποκλείστηκε, Μπαρσίμ μαι Γκράμπαρτζ, δυο από τα μεγάλα ονόματα, δεν δοκίμασαν καν σε αυτό το ύψος.

Ωρα 05.02  Από το δεύτερο γκρουπ του Χονδροκούκη έχουμε ήδη δύο απώλειες. Ο λιθουανός Στάνις είχε τρεις αποτυχημένες στα 2.17μ και δεν ξεκίνησε καν ο ιταλός Φασινότι. Εξι ακόμα άλτες πέρασαν αυτό το πρώτο ύψος είτε με την δεύτερη είτε ακόμα και με την τρίτη προσπάθεια.

Ωρα 05.05  Αλλά για παράδειγμα από το πρώτο γκρουπ, όπου ανήκει και ο Μπανιώτης, ο Ντάνφιλντ που πέρασε με την τρίτη τα 2.17μ καταφέρνει να περάσει με την πρώτη τα 2.22μ που είναι το επόμενο ύψος. Οπότε ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα.

Ωρα 05.08  Στην Φωλιά του Πουλιού επικρατεί πανζουρλισμός, καθώς ολοκληρώνεται ο τελικός των 20 χιλιομέτρων βάδην γυναικών και η Κίνα κερδίζει τόσο το χρυσό όσο και το αργυρό μετάλλιο

Ωρα 05.10  Για όσους αναρωτιούνται, είναι 10.00 το πρωί στο Πεκίνο, έχουμε πέντε ώρες διαφορά με την Ελλάδα.

Ωρα 05.13  Με την πρώτη περνάει ο Δημήτρης Χονδροκούκης και τα 2.22μ.

Ωρα 05.14  Σε λίγο θα δοκιμάσει ο Μπανιώτης, με την πρώτη πέρασαν πάντως Μπαρσίμ και Γκάμπαρτζ που δεν είχαν δοκιμάσει στα 2.17μ

Ωρα 05.16  Επιτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Μπανιώτη και στα 2.22μ!!!

Ωρα 05.18  Στο Στάδιο πάντως, που παράλληλα διεξάγονται σειρές για το δέκαθλο, ακόμα δεν έχουν ηρεμήσει οι ντόπιοι από τον διπλό κινεζικό πρωινό θρίαμβο στο βάδην

Ωρα 05.22  Ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες στο πρώτο γκρουπ στα 2.22μ με μία απώλεια. Εξω με τρία άκυρα ο Ιντρις από το Σουδάν. Συνεχίζουν οι υπόλοιποι. Απώλειες είχαν ο ιάπωνας Τόμπε που πέρασε το ύψος με την τρίτη και ο ρώσος Ούκοφ, ο πολωνός Μπέντναρεκ και ο ουκρανός Προτσένκο που πέρασε με την δέυτερη.

Ωρα 05.24  Οι προσπάθειες συνεχίζονται στο δεύτερο γκρουπ ενω στο πρώτο περνάμε πλέον στο επόμενο, που είναι τα 2.26μ. Κρίσιμο ύψος για Μπανιώτη. Στην Ελλάδα με τέτοιο ύψος είσαι πρωταθλητής, σε Παγκόσμιο πρέπει να το περάσεις και μάλιστα με την πρώτη για να μπεις έστω 20άδα.

Ωρα 05.28  Μέχρι στιγμής 14 άλτες είναι αλάνθαστοι μέχρι τα 2.22μ από το πρώτο γκρουπ και άλλοι επτά από το δεύτερο. Ανάμεσά τους και ο Κώστας Μπανιώτης αλλά και ο ο Δημήτρης Χονδροκούκης που πλέον εκπροσωπεί τα χρώματα της Κύπρου.

Ωρα 05.33  Τέσσερις αυτοί που δεν καταφέρνουν να περάσουν τα 2.22μ από το δεύτεροι γκρουπ. Ηδη εκτός αγώνα είναι επτά άλτες.

Ωρα 05.35  Σε λίγο θα δοκιμάσει ο Μπανιώτης για πρώτη φορά στα 2.26μ, ύψος που μέχρι τώρα αρκετοί δυσκολεύονται να περάσουν με την πρώτη

Ωρα 05.38  Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη στα 2.26μ

Ωρα 05.40  Ολοκλήρωσαν την πρώτη τους προσπάθεια οι άλτες του πρώτου γκρουπ. Οκτώ πέρασαν με την πρώτη, έντεκα απέτυχαν, ανάμεσά τους και ο Θρακιώτης.

Ωρα 05.42  Ξεκίνησαν στο συγκεκριμένο ύψος και οι αθλητές του δεύτερου γκρουπ, σε λίγο δοκιμάζει ο Χονδροκούκης

Ωρα 05.43  Με την πρώτη ο Χονδροκούκης και τα 2.26μ!!!

Ωρα 05.44  Πλησιάζει η ώρα για την δεύτερη προσπάθεια του Μπανιώτη.

Ωρα 05.46  Επιτυχημένη η δεύτερη προσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη στα 2.26μ. Συνεχίζει και ελπίζει…

Ωρα 05.48  Στα 2.26μ όλα δείχνουν ότι θα γίνει καλό ξεσκαρτάρισμα, αλλά το πιο σημαντικό άλμα θα είναι στα 2.29μ

Ωρα 05.50  Θυμίζουμε ότι ο Μπανιώτης έχει φετινό ρεκόρ 2.28μ – άρα θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του. Βέβαια έχει ατομικό 2.34μ, αλλά το πέτυχε πριν δυο χρόνια.

Ωρα 05.51  Σε κάθε περίπτωση, αν περάσει το 2.29, ακόμα και αν δεν προκριθεί, θα πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και θα εξασφαλίσει παρουσία σε τρίτη σερί Ολυμπιάδα!

Ωρα 05.54  Αλλοι τέσσερις άλτες μένουν απέξω, καθώς δεν παιρνούν τα 2.26μ από το πρώτο γκορυπ. Και άλλοι δύο από το δεύτερο, έξι. Πάμε στα 2.29μ που επιβάλλεται ο Μπανιώτης να τα περάσει με την πρώτη για να έχει ελπίδες πρόκρισης στον τελικό.

Ωρα 05.58  Την ίδια ώρα διεξάγεται και ο προκριματικός του μήκους, χωρίς όμως ελληνική συμμετοχή. Ο Λούης Τσάτουμας τελευταία στιγμή αποκλείστηκε και έμεινε στην Αθήνα.

Ωρα 06.01  Πιο πριν από τον Μπανιώτη θα δούμε την προσπάθεια του Χονδροκούκη στο άλλο στρώμα.

Ωρα 06:03  Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Χονδροκούκη στα 2.29μ

Ωρα 06:06  Πλέον έχουν μείνει οι μισοί στον αγώνα και οι προσπάθειες των αθλητών διαδέχονται η μία την άλλη. Σε λίγο ο Μπανιώτης.

Ωρα 06.07  Αποτυχημένη προσπάθεια πριν λίγο για τον ουκρανό παγκόσμιο πρωταθλητή Μπονταρένκο.

Ωρα 06.08  Αποτυχημένη και η πρώτη προσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη στα 2.29μ

Ωρα 06.10  Πέντε αθλητές από το πρώτο γκρουπ και άλλοι πέντε από το δεύτερο πέρασαν τα 2.29μ με την πρώτη. Σχεδόν δεδομένα λοιπόν θα χρειαστεί προσπάθεια και στα 2.31 για να ξεκαθαρίσει η 12άδα.

Ωρα 06.11  Επιτυχημένη η δεύτερη προσπάθεια του Δημήτρη Χονδροκούκη στα 2.29μ και το πανηγυρίζει με το δίκιο του

Ωρα 06.13  Με μεγάλα άλματα πέρασαν με την δεύτερη αυτό το ύψος και ο Μπονταρένκο και λίγο πιο πριν ο Μπαρσίμ.

Ωρα 06.15  Σούπερ Μπανιώτης!!! Περνάει με τέλειο άλμα τα 2.29μ και με την καλύτερη φετινή του επίδοση συνεχίζει. Και ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς.

Ωρα 06.17  Είναι άλμα που ίσως του δώσει πρόκριση στον τελικό, αν και θα χρειαστεί και κάτι παραπάνω μάλλον, αλλά τον στέλνει κατά 90% και στο Ρίο!!!

Ωρα 06:20  Τελευταίες προσπάθειες από τους αθλητές στα 2.29μ. Ο πρωταθλητής κόσμου του 2011 στο Νταεγκού Τζέσι Γουίλιαμς απέτυχε τρεις φορές και μένει εκτός τελικού και πίσω από τον Μπανιώτη.

Ωρα 06:21  Εκτός τελικού και πίσω από τον Μπανιώτη μένει πίσω και ο Ρώσος Ιβάν Ούκοφ, χρυσός ολυμπιονίκης του Λονδίνου, δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο κλειστό αλλά και κόσμου.

Ωρα 06:22   Εξω έχει μείνει και ο βρετανός Γκράμπαρτζ. Η τρίτη μεγάλη έκπληξη μέχρι στιγμής. Σε λίγο θα κάνουμε σούμα να δούμε τι γίνεται ενόψει των 2.31μ.

Ωρα 06.24  Αν τα μετράμε καλά, έχουν περάσει τα 2.29 εννιά αθλητές από το πρώτο γκρουπ του Μπανιώτη και οκτώ από το δεύτερο. Σύνολο 17, άρα όλα θα κριθούν για την πρόκριση στα 2.31μ. Που όποιος τα περνά, ανεξαρτήτως του αν το κάνει με την πρώτη ή με την τρίτη, προκρίνεται στον τελικό της Κυριακής

Ωρα 06.25  Ξεκινήσαμε λοιπόν και πρώτος ο κινέζος Τζανγκ από το δεύτερο γκρουπ, που πέρασε όλα τα ύψη με την πρώτη, περνάει και αυτό, αποθεώνεται και προκρίνεται στον τελικό.

Ωρα 06.26  Πάνω από τα 2.31 και ο καναδός Ντρουιν, επίσης με καθαρά άλματα σε όλες τις προσπάθειες από τα 2.17 ως και τώρα.

Ωρα 06.27  Περνάει και ο ουκρανός παγκόσμιος πρωταθλητής Μπονταρένκο, ο μόνος που δείχνει μαζί με τον Μπαρσίμ ικανός να αμφισβητήσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Σοτομαγιόρ.

Ωρα 06.29  Πέρασε και ο αυστραλός Σταρκ, που με την τρίτη πέρασε τα 2.26 και με την τρίτη τα 2.29 αλλά με την πρώτη κάνει ατομικό ρεκόρ και προκρίνεται στον τελικό. Πέρασε και ο Μπαρσίμ!

Ωρα 06.31  Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη στα 2.31μ

Ωρα 06.32  Ξεκινά η δεύτερη προσπάθεια στο πρώτο γκρουπ.

Ωρα 06.33  Στο δεύτερο είμαστε πιο μπροστά και ο Χονδροκούκης αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αποτύχει δύο φορές, αλλά μέχρι στιγμής επειδή ήταν αλάνθαστος, ελπίζει σε πρόκριση ακόμα και αν δεν καταφέρει να περάσει τα 2.31μ.

Ωρα 06.36  Περνάει με την δεύτερη ο τσέχος Γιάροσλαβ Μπάμπα, που επίσης θα δώσει το παρόν στον τελικό.

Ωρα 06.37  Μεγάλο άλμα ο Δημήτρης Χονδροκούκης, με τηγν τρίτη προσπάθεια περνάει στον τελικό του ύψους, αν και βρίσκει λίγο τον πήχη, αφού αυτός δεν πέφτει.

Ωρα 06.38  Αποτυχημένη και η δεύτερη προσπάθεια τoυ Κώστα Μπανιώτη στα 2.31μ. Όλα ή τίποτα σε ένα άλμα πλέον.

Ωρα 06.39  Αρχίζουν οι τρίτες προσπάθειες των αθλητών.

Ωρα 06.41  Ο αμερικανός Κίναρντ μένει στις τρεις άκυρες στα 2.31μ αλλά μπορεί να προκριθεί, καθώς έχει περάσει με την πρώτη όλα τα άλλα ύψη προηγουμένως. Είναι ένατος μέχρι στιγμής.

Ωρα 06.42  Ετοιμάζεται ο Μπανιώτης, καλή επιτυχία Κώστα…

Ωρα 06.43 ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!

Ωρα 06.44  Με την τρίτη και τελευταία του προσπάθεια ο Κώστας Μπανιώτης περνάει τα 2.31μ και προκρίνεται απευθείας στον μεγάλο τελικό της Κυριακής!

Ωρα 06:46  Πρόκειται φυσικά για την καλύτερη φετινή επίδοση του Κομοτηναίου άλτη και ένα άλμα που δεδομένα πλέον θα πρέπει να θεωρούμε ότι του εξασφαλίζει θέση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δεδομένου ότι το όριο πρόκρισης είναι τα 2.29μ

Ωρα 06.49  Και κάπως έτσι ολοκληρώνεται ο αγώνας! Ο Μπανιώτης προκρίνεται πιάνοντας το όριο του 2.31μ στον μεγαλο τελικό του ύψους που θα διεξαχθεί την Κυριακή, τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Ωρα 06.51  Συνολικά εννέα αθλητές πέρασαν τα 2.31μ και χρειάστηκε να συμπληρωθεί η 12άδα. Και συμπληρώνεται με άλλους πέντε που απέτυχαν στα 2.31 αλλά ήταν αλάνθαστοι μέχρι τότε, άρα θα έχουμε 14άδα στον τελικό.

Ωρα 06.53  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ο Μπανιώτης δεν πέρναγε τα 2.31 σε αυτό το όλα ή τίποτα άλμα του, θα είχε μείνει εκτός Έδειξε όμως χαρακτήρα, απίστευτη ψυχραιμία και προκρίθηκε τελικό

Ωρα 06.56  Στον τελικό προκρίθηκαν ακόμα οι Ζανγκ (Κίνα), Ντρούιν (Καναδάς),  Μπονταρένκο (Ουκρανίας), Μπαρσίμ (Κατάρ),  Σταρκ (Αυστραλία), Όνεν (Γερμανία), Χονδροκούκης (Κύπρος),  Μπάμπα (Τσεχια) και συμπληρωματικά οι Τσιπλάκοφ (Ρωσία), Τόμας (Μπαχάμες), Κίναρντ (ΗΠΑ), Μπάρι (Μπαχάμες) και Τάμπερι (Ιταλία).

Ωρα 07:01  Εδώ και λίγο ανέβηκε και σχετικό θέμα για την μεγάλη επίδοση και την τεράστια πρόκριση του Κώστα Μπανιώτη και συγκεντρωμένο όλο το ρεπορτάζ, δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ

Ωρα 07:10  Κάπου εδω μετά από τρεις ώρες, ολοκληρώνουμε αυτό το live, ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας. Φυσικά το ThrakiSportS θα μεταδώσει την Κυριακή και τον μεγάλο τελικό. Καλό πρωινό Παρασκευής…