Καταγγελία-σοκ της Skoda Ξάνθη στην ΕΛ.ΑΣ. για δολοφονική επίθεση στο πούλμαν της ομάδας κατά την επιστροφή της από την Τούμπα

Δύο ημέρες μετά την σπουδαία ισοπαλία που απέσπασε η ομάδα της Skoda Ξάνθη στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, σοκ προκαλεί η αποκάλυψη της καταγγελίας που έχει κάνει η ΠΑΕ της Θράκης στις αστυνομικές αρχές για επίθεση που δέχθηκε το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή από την Θεσσαλονίκη πίσω στην Θράκη, αργά το βράδυ της Κυριακής.

Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS από αστυνομικές πηγές, η σχετική καταγγελία έχει γίνει στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ξάνθης, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης και αφορά επίθεση οπαδών (εκτιμάται του ΠΑΟΚ) με αντικείμενα προς το πούλμαν της ομάδας επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος της γέφυρας που βρίσκεται κοντά στον κόμβο και τα διόδια της Μουσθένης, στην Καβάλα.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η ΠΑΕ δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το γεγονός, παρόλο που αποτελεί μια επίθεση που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες, εάν για παράδειγμα δεν διατηρούσε την ψυχραιμία του ο οδηγός και έχανε τον έλεγχο του λεωφορείου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ευτυχώς, αλλά είναι φυσιολογικό να δημιουργήθηκε μεγάλη ανησυχία όταν έγινε αντιληπτή η επίθεση.

Η επίθεση φαίνεται να ήταν οργανωμένη, αφού παρόλο σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS δεν πετάχθηκαν πέτρες  παρά μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, οι δράστες φάνηκε να είναι ενήμεροι για την έλευση του λεωφορείου από το συγκεκριμένο σημείο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι το πούλμαν αφότου βγήκε από τα όρια του νομού Θεσσαλονίκης δεν είχε αστυνομική συνοδεία.

Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν ενδεχομένως συνεργούς, οι οποίοι προσπέρασαν με μοτοσυκλέτα ή μοτοσυκλέτες το πούλμαν και ειδοποίησαν έτσι για την στιγμή της διέλευσής του από το συγκεκριμένο σημείο. Από τις πρώτες ενέργειες της Αστυνομίας είναι η εξέταση των καμερών που υπάρχουν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και κυρίως στα διόδια, ώστε να αναζητηθεί σε πρώτη φάση η ταυτότητα των συνεργών.

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν ωστόσο ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσουν να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες του πρωτοφανούς αυτού περιστατικού, καθώς σε ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές είναι σπάνιες οι φορές που έχει φέρει αποτελέσματα η αστυνομική έρευνα. Πάντως, μετά την καταγγελία της Skoda Ξάνθη η Αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες.

Το ThrakiSportS με αίσθηση ευθύνης δημοσιοποιεί τις πληροφορίες που έμαθε, αν και είναι προφανές ότι επιχειρείται να υποβαθμιστεί το συγκεκριμένο θέμα από όλες τις πλευρές, θεωρώντας ότι όσα συνέβησαν και έχουν καταγγελθεί είναι μείζον και άκρως καταδικαστέο ζήτημα που οφείλει να αναδειχθεί και να προβληματίσει τους πάντες…