Όσα έγιναν στη νίκη της Ελλάδας επί της Ρωσίας και την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Διεθνούς Τουρνουά Ξάνθης

Η άμυνα που έπαιξε η Εθνική μας ομάδα στην τελευταία περίοδο ήταν αυτή που της έδωσε τη νίκη  με 80-65 και την πρώτη θέση στο Διεθνές Τουρνουά της Ξάνθης, απέναντι στη μαχητική Ρωσία, που για τρία δεκάλεπτα της έβαλε δύσκολα.

Η Ελλάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά το  παιχνίδι, κάνοντας σερί  7-0, όμως η Ρωσία αντέδρασε γρήγορα και με δικό της σερί 0-12 και  10 πόντους του Αντόνοφ στο σημείο εκείνο, πέρασε  μπροστά με 7-12. Η Εθνική μας ομάδα δεν είχε στο πρώτο δεκάλεπτο την αμυντική λειτουργία που είχε στα προηγούμενα παιχνίδι και βρέθηκε πίσω με 17-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ελλάδα είχε πάλι πρόβλημα από τους πόντους του Αντόνοφ, ο οποίος στο δεκάλεπτο αυτό πέτυχε 12 πόντους κρατώντας τη Ρωσία κοντά στο σκορ. Στην επίθεση υπήρχαν πολλές λύσεις στη ρακέτα, με αρκετά εύκολα λέι απ, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρεθεί μπροστά στο ημίχρονο με 39-36.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Αντόνοφ βρήκε και άλλους συμπαραστάτες, η Ρωσία  συνέχιζε να βάζει δύσκολα στην εθνική μας, που είχε πρόβλημα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και την περίοδο να κλείνει με την Ελλάδα μπροστά με 56-54.

Στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα έπαιξε την άμυνα που έπρεπε, βρήκε πολλές λύσεις στην επίθεση και έφτασε στη νίκη με 80-65, που της έδωσε και την πρώτη θέση στο Διεθνές Τουρνουά της Ξάνθης.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Παπαπέτρου, Μητσόπουλος

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 16, Ζήσης 11(2), Σπανούλης 11, Καλάθης, Περπέρογλου 1, Σλούκας 8, Καϊμακόγλου 3, Κουφός 14, Γιάνκοβιτς, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου, Μάντζαρης.

ΡΩΣΙΑ (Πασούτιν): Ζούμπκοφ 10, Μπαμπούριν, Πατέεφ 4, Φριντζόν, Βιάλτσεφ 1, Αντόνοφ 27(5), Μόνια 2, Κβόστοφ 4, Πονκράσοφ 5 (1), Βοροντσέβιτς 6, Αντίποφ, Κουλάγκιν Ντ., Κουλάγκιν Μ., Ντεσιάτνικοφ 2, Κουρμπάνοφ 4.