Όσα έγιναν στο κατάμεστο Αμοιρίδειο και τη νίκη της Εθνικής επί της Τσεχίας

Παίζοντας πολύ καλή άμυνα και κυριαρχώντας στον τομέα των ριμπάουντ, η Εθνική μας ομάδα δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 70-56 της Τσεχίας στο κατάμεστο από κόσμο “Φίλιππος Αμοιρίδης” και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Διεθνες Τουρνουά της Ξάνθης.

Η Τσεχία ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, όμως χρόνο με το χρόνο η Ελλάδα γινόταν καλύτερη, βελτιώνοντας το αμυντικό κομμάτι και παίρνοντας πολλούς πόντους από τους ψηλούς της, ενώ με τα 17 επιθετικά ριμπάουντ που είχε στο παιχνίδι είχε την ευκαιρία για δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Το ημίχρονο έκλεισε με 40-30, με τους Τσέχους να έχουν 14 λάθη στο σημείο αυτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι. Η Ελλάδα συντηρούσε συνεχώς διψήφια διαφορά, έφτασε να προηγείται και με 21 πόντους διαφορά, με το τελικό 70-56 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Μητσόπουλος, Ξενικάκης

Τσεχία (Γκίνσμπουργκ): Μπέντα 2, Μπάλβιν 5, Πούμπρλα 5, Χρούμπαν 2, Σατοράνσκι 13(1), Ουέλς 6, Σίρινα, Μπάρτον, Γιέλινεκ 8(2), Αούντα, Χούσκα 6(2), Σίλμπ 7(1), Βέσελι 2.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5, Ζήσης 2, Σπανούλης 5(1), Καλάθης 8(1), Περπέρογλου 4, Αντετοκούμπο 11, Κουφός 18, Γιάνκοβιτς 7(1), Πρίντεζης 8, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αγραβάνης 2.