Η συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών του τουρνουά της Ξάνθης και οι δηλώσεις από Παπανικολάου, Μάντζαρη και Κill Bill

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, αναφορικά με την διοργάνωση του μεγάλου διεθνούς τουρνουά που ήδη έχει αγκαλιάσει το φίλαθλο κοινό της Θράκης.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης και οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες, από την πλευρά της ΕΟΚ ο γενικός της γραμματέας Τάκης Τσαγκρώνης και από την πλευρά της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο πρόεδρός της Νίκος Νικολόπουλος. Όλοι τόνισαν την σημασία της παρουσίας της Εθνικής Ομάδας στην ευαίσθητη αυτή ακριτική περιοχή και δόθηκε η υπόσχεση να γίνει προσπάθεια να μην χρειαστεί να περάσουν άλλα 15 χρόνια για να ανέβει η “επίσημη αγαπημένη” στην Θράκη.

Αμέσως μετά έγινε η ανοιχτή προπόνηση της Εθνικής Ομάδας στο Αμοιρίδειο, με τον Παπανικολάου να παρουσιάζει τον Σπανούλη, χαριτολογώντας για το γεγονός ότι ο λαρισαίος άσος απέκτησε επιτέλους και μία κόρη μετά από τρεις γιους!

spanoulisΑφού ο τελευταίος ευχαρίστησε για τις ευχές για το νέο μέλος της οικογένειάς του, ανέφερε σε σχέση με την σχέση του με την Ξάνθη: «Εκτιμώ ότι στην πόλη σας ο αδερφός μου είχε ίσως την καλύτερη μπασκετική του σεζόν. Έχω έρθει αρκετές φορές εδώ, στη διάρκεια της θητείας του αδερφού μου στην Ξάνθη Α.Σ. κι έχω προπονηθεί σε αυτό το ωραίο γήπεδο. Ο κόσμος εδώ αγαπάει το μπάσκετ. Και αυτό είναι σημαντικό. (…) Δεν μου αρέσει ο τίτλος του φαβορί για το Eurobasket. Στόχος μας είναι η δουλειά, η προπόνηση, η βελτίωση. Θέλουμε να είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης και να δουλεύουμε μεθοδικά για να είμαστε έτοιμοι για τις 5 Σεπτεμβρίου»!

Στη συνέχεια ο απολαυστικός Κώστας Παπανικολάου μίλησε και για το ποδοσμπάσκετ όπου σκόραρε στην προπόνηση με ένα εντυπωσιακό βολέ έξω από το τρίποντο (θυμηθείτε το σχετικό θέμα και δείτε το απίστευτο βίντεο με ένα κλικ ΕΔΩ)!

papanikolaou «Αρχικά να σας πω ότι θέτω υποψηφιότητα και για το ποδόσφαιρο! Το έχω και αυτό στα πλάνα μου. Και μάλιστα πιστεύω ότι μπορώ να παίξω από τερματοφύλακας ως σέντερ φορ!», είπε αρχικά ο άσος των Ντένβερ Νάγγετς. Και συνέχισε: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ξάνθη. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για την περιοχή και μια μεγάλη ευκαιρία για τον κόσμο να δει υψηλό μπάσκετ. Δεν περίμενα χθες τόσο πολύ κόσμο στην υποδοχή, εντυπωσιάστηκα. Ο κόσμος διψάει να βλέπει μεγάλους παίκτες, όπως ο Σπανούλης και ο Αντετοκούνμπο, που κατά τη γνώμη μου είναι από τους κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σύνδεση του μπάσκετ με την επαρχία είναι κάτι εξαιρετικό και πρέπει να συνεχιστεί»!

Αργότερα μίλησε στα ΜΜΕ ο Βαγγέλης Μάντζαρης για την Εθνική Ελλάδας αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει και τη σημασία ενός τέτοιου γυμναστηρίου για την περιοχή μας, στο οποίο βρέθηκε πριν χρόνια. Ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού ανέφερε: «Έχω ξαναβρεθεί σε αυτό το γήπεδο, που είναι ένα “παλάτι” του μπάσκετ και του αθλητισμού. Με το Περιστέρι, πολλά χρόνια πριν, όταν παίζαμε στην Α2 με την Ξάνθη. Είναι κρίμα αυτό το “παλάτι” να μην φιλοξενεί μια μπασκετική ομάδα σε υψηλό επίπεδο! Εύχομαι να βρεθεί μια ομάδα στην περιοχή σας να ακολουθήσει τα βήματα της Skoda Ξάνθη και να παίξει ξανά σε μεγάλη κατηγορία. Εισπράττουμε πολλή αγάπη από όλο τον κόσμο εδώ, είναι σημαντικό να βλέπεις μπάσκετ υψηλού επιπέδου κοντά στο σπίτι σου».