Υπό το βλέμμα Κατραντζή η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ανέβηκε στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν και πάει… Ρίο

Υπό το βλέμμα του ξανθιώτη κολυμβητή Χρήστου Κατραντζή, του μοναδικού Θρακιώτη που μετείχε στην αποστολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στο Καζάν της Ρωσίας, η Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών  νίκησε με 11-9 στα πέναλτι την Ιταλία στον μικρό τελικό, ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και παράλληλα εξασφάλισε για ακόμα μια φορά την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ήταν το τρίτο νοκ άουτ παιχνίδι της Εθνικής Ομάδας που κρίθηκε στα πέναλτι. Στα προημιτελικά αποκλείσαμε την Αυστραλία, στον ημιτελικό της Πέμπτης δυστυχώς ηττηθήκαμε από την Κροατία. Στο ματς με την Ιταλία η Ελλάδα ήταν ανώτερη, αλλά δεν έδειξε ψυχραιμία στο τέλος (ειδικά στο τέλος της τρίτης περιόδου, όταν προηγήθηκε με δυο γκολ έξι δεύτερα πριν το τέλος αλλά δέχτηκε τέρμα στο διάστημα που απέμενε). Ετσι το ματς οδηγήθηκε για μια ακόμα φορά στη ρώσικη ρουλέτα.

Ο Κωνσταντίνος Φλέγκας απέκρουσε το πέναλτι του Ντι Φούλβιο και ο Άγγελος Βλαχόπουλος υπάκουσε τους συμπαίκτες του. “Πάρτο εσύ” φώναζαν στον Θεσσαλονικιό περιφερειακό από τον πάγκο και η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο στην εξέδρα, όπου βρίσκονταν ο Κατραντζής, ο οποίος ολοκλήρωσε την αγωνιστική του παρουσία στο Καζάν με συμμετοχή σε ένα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στην σκυταλοδρομία 4χ100 μέτρα ελεύθερο. Ο Βλαχόπουλος νίκησε το μεγάλο Στέφανο Τεμπέστι και η Ελλάδα για δεύτερη φορά στην ιστορία της ανέβηκε στο παγκόσμιο βάθρο.

Πριν από δέκα χρόνια στο Μόντρεαλ του Καναδά είχε ξανανέβει, με τον νυν αρχηγό Χρήστο Αφρουδάκη να είναι τότε από τους μικρότερους της ομάδας. Πλέον, επόμενος στόχος είναι το βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που λείπει από την συλλογή της Εθνικής παρά τις 13 συμμετοχές στην κορυφαία διοργάνωση του αθλητισμού. Εκεί θα δώσει το παρών η Εθνική Ανδρών Πόλο, όπως και οι κολυμβητές των μεγάλων αποστάσεων Σπύρος Γιαννιώτης και Κέλλυ Αραούζου, τα άλλα δύο ελληνικά μετάλλια στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου του Καζάν (με τον πρώτο να προετοιμάζεται τον προηγούμενο μήνα στην Αλεξανδρούπολη για αυτήν την επιτυχία).

Μένει να δούμε αν θα κατορθώσει και ο Χρήστος Κατραντζής να δώσει και αυτός το παρών στην Βραζιλία. Για την ώρα, πάντως, προέχει το πανηγύρι – που αναμένεται να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο ξενοδοχείο του Καζάν, όπου έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή…