Τα αναπάντητα ερωτήματα Γεωργιάδη-Μουστακίδη και η… αυτοδιάψευση του νέου προέδρου του ΤΑΑ Εθνικός

Πολλά και ενδιαφέροντα ανέφερε στην προ εβδομάδος συνέντευξη Τύπου ο νέος πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιώργος Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας την ανανέωση της συνεργασίας με τον Σάκη Μουστακίδη και την ανάληψη των καθηκόντων τιμ μάνατζερ στην ομάδα από τον Άκη Σιδηρόπουλο. Αίσθηση όμως προκάλεσε η προσπάθεια να καλύψει τις ευθύνες της πρώην διοίκησης και να “χρεώσει” τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στο… ThrakiSportS.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προσπάθησε να διαψεύσει δημοσίευμα του Δημήτρη Τυχάλα στο Sportsfeed που έτυχε αναπαραγωγής από το ThrakiSportS με τον τίτλο “Μπήκε εισαγγελέας στον Εθνικό για τα πεπραγμένα της διοίκησης Τζίμα – Βουκουρεσλή”. Χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μια δήλωση που μάλιστα τοπικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να κάνουν και… τίτλο: “Όσον αφορά την επέμβαση εισαγγελέα στον Εθνικό που διάβασα σε κάποιο site. Αν ξέρετε ποιος εισαγγελέας είναι και ποιον κυνηγάει πείτε το σε μένα γιατί εγώ δεν το ξέρω αυτό”. Ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο ίδιος επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας το δημοσίευμα και αποκάλυψε ότι ήταν ο εισαγγελέας της Αλεξανδρούπολης εκείνος που ενδιαφέρθηκε για όσα συμβαίνουν στην ομάδα, κάτι που λίγο πιο πριν είχε ισχυριστεί ότι αγνοούσε.

Αντιγράφουμε από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που έστειλε το ίδιο το ΤΑΑ Εθνικός: “Τότε λοιπόν με την απεργία των αθλητών από ένα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ο εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης έκρινε σκόπιμο να ελέγξει εάν σήμερα εκκρεμεί αυτή η κατάσταση ή όχι και ζήτησε από την εποπτεία εργασίας να ελέγξει αν το θέμα έχει κλείσει. Βεβαίως και ήρθε η εποπτεία εργασίας μαζί με τις καταστάσεις του ΙΚΑ, τις αποδείξεις μισθοδοσίας, αυτό το θέμα έχει ήδη τακτοποιηθεί πριν την ανάληψη της δικής μας διοίκησης είχε τακτοποιηθεί μισθολογικά. Παραδώσαμε τα έγγραφα και τελείωσε το θέμα εκεί”. Ποιος ο λόγος λοιπόν, να διαψευστεί με τέτοιο πομπώδη τρόπο ένα αληθές δημοσίευμα;

Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός έχει κάθε δικαίωμα να υποβαθμίζει το θέμα που δημιουργήθηκε, υποστηρίζοντας ότι κακώς έγινε τεράστιος ντόρος με τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον επόπτη εργασίας και υποστηρίζοντας ότι είναι καθημερινό φαινόμενο που συμβαίνει σε κάθε επιχείρηση. Όμως  είναι λάθος να προσπαθεί να διαψεύσει δημοσιεύματα που ο ίδιος τελικά επιβεβαίωσε, προσπαθώντας να στοχοποιήσει τα μέσα ενημέρωσης και απειλώντας τους δημοσιογράφους με λόγια όπως “από εδώ και εμπρός λοιπόν οποιοσδήποτε γράφει κάτι τέτοιο το οποίο θεωρούμε ότι θίγει ανυπόστατα την ομάδα βόλει του Εθνικού θα πρέπει να αναμένει και τις συνέπειες”. Πέρα από το ότι είναι αυτονόητο δικαίωμα του καθενός που αισθάνεται ότι θίγεται από ένα δημοσίευμα οποιουδήποτε μέσου ενημέρωσης να απαντήσει με τον τρόπο που κρίνει πιο ορθό, στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε κάτι ανυπόστατο, όπως άλλωστε ο ίδιος μέσα από τα λεγόμενά του παραδέχθηκε.

Ο Γ. Γεωργιάδης επέμεινε σε όλους τους τόνους ότι δεν τελεί ο Εθνικός υπό δικαστική διερεύνηση και ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος από το ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας ότι αν υπήρχε κάτι τέτοιο, θα είχε φτάσει κάποια κλήση στα γραφεία της ομάδας ή έστω σε ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Στην ωριαίας διάρκειας συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αποκάλυψε ακόμα ότι στο τέλος Ιουλίου ο Εθνικός κλήθηκε να πληρώσει 6.107 ευρώ σε ΦΠΑ και πρόσθεσε ότι “εγώ σαν πρόεδρος δεν ανέχομαι να διασπείρονται περί φορολογικών ατασθαλιών”. Ωστόσο, αν και παραδέχθηκε ότι το νέο ΤΑΑ Εθνικός βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα βουνό από χρέη, κάτι όμως που γνώριζε από πριν και για αυτό ενεπλάκη, όπως επίσης και ότι υπήρχε έλλειψη διαφάνειας και δεν υπήρχε σωστή καταγραφή χρεών, απέφυγε έντεχνα να γνωστοποιήσει στο φίλαθλο κοινό της πόλης ποιοι ακριβώς ευθύνονται για τις μαύρες μέρες που γνώρισε ο σύλλογος.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Σάκης Μουστακίδης. Στις 7 Απριλίου, εν μέσω της απεργίας των παικτών του Εθνικού, ο ίδιος είχε υποσχεθεί: “Περιμένω να τελειώσουν οι αγώνες και τότε θα κάνω έναν συνολικό απολογισμό, στον οποίον και θα αναφερθώ σε όλες τις λεπτομέρειες”. Εκατό και πλέον ημέρες μετά και ενώ αρκετοί ανέμεναν αυτές οι λεπτομέρειες για τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτήν την κατάσταση ο σύλλογος να αναφερθούν στην συνέντευξη Τύπου της περασμένης εβδομάδας, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές και αρκετοί αμφιβάλουν αν ποτέ θα ειπωθούν. Ο Σάκης Μουστακίδης προτίμησε να μην αναφερθεί στις λεπτομέρειες που ο ίδιος είχε υποσχεθεί. Προτίμησε ορισμένες γενικόλογες δηλώσεις, “δυο τρεις κουβέντες” σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα. Και αυτός χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα και σε κάθε περίπτωση χωρίς τις λεπτομέρειες που ο ίδιος είχε υποσχεθεί.

Αναλυτικά η δήλωσή του: “Πριν τελειώσει το πρωτάθλημα είχα πει ότι, θέλω να πω δυο τρεις κουβέντες για την χρονιά που πέρασε. Ήταν για μένα μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και όχι τόσο πολύ δύσκολη με στο γήπεδο αγωνιστικά γιατί ήξερα τι θα αντιμετωπίσω όσο μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά εξωαγωνιστικά. Προσωπικά εμένα και τους συνεργάτες μου μας κούρασε πολύ η περίοδος από τον Δεκέμβρη και μετά με τα όποια προβλήματα οικονομικά είχαμε σαν ομάδα τα οποία προσπαθήσαμε να τα κρατήσουμε έξω από την ομάδα και να μην επηρεαστεί καθόλου το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό μας κούρασε πάρα πολύ και αλλιώς ξεκινήσαμε την χρονιά την περσινή αλλιώς τερματίσαμε.

Η πρώτη λοιπόν κουβέντα που κάναμε με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να κάνουμε μια ομάδα η οποία θα γίνεται καλύτερη από το ξεκίνημα της και όχι χειρότερη και σε αυτό συμφωνήσαμε όλοι λαμβάνοντας υπ όψιν τις οικονομικές δυσκολίες. Η περσινή χρονιά εύχομαι να μείνει πίσω, να μην την ξανασυναντήσουμε. Σίγουρα δεν είναι καλό να κάθεσαι με τους αθλητές σου 10 μέρες και να μην κάνεις προπόνηση. Είναι πράγματα που κανείς προπονητής δεν θέλει να τα συναντήσει μπροστά του. Και αυτό που είπα στην διοίκηση και έλαβα τη διαβεβαίωση, ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ομάδα τέτοια ώστε να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας και αυτά που θα πούμε και αυτά που θα λέμε θα είναι πραγματοποιήσιμα και ειλικρινή”.

Η νέα διοίκηση είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει. Αυτά τα δείγματα έχει δώσει ως τώρα. Είναι επίσης σίγουρο ότι έχει ένα βουνό να αντιμετωπίσει. Αλλά τα ίδια αυτά λόγια είχε πει στους παίκτες του ο Σάκης Μουστακίδης και επί παλιάς διοίκησης, όταν και ο ίδιος πίστευε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση και τους ζήταγε να βάλουν πλάτη. Και είναι αλήθεια ότι ορισμένοι, όση εκτίμηση και αν τρέφουν προς τον προπονητή του Εθνικού, έχουν κουραστεί από τις υποσχέσεις. Χωρίς να αναζητηθούν και να προσωποποιηθούν οι ευθύνες για όσα συνέβησαν και οδήγησαν τον Εθνικό σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση, είναι εξαιρετικά πιθανό όλοι να αντιμετωπίζουν ακόμα και τις αγνές νέες προσπάθειες με επιφύλαξη.

Αυτή είναι η ζημιά που έχει γίνει ήδη στον Εθνικό και για να μπορέσει να ανατραπεί, πέρα από την αλλαγή της διοίκησης, τα σχέδια, τα λόγια και τις… απειλές, χρειάζεται από τον νέο πρόεδρο Γιώργο Γεωργιάδη αλλά και τον Σάκη Μουστακίδη κάποια στιγμή να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους και να αναζητηθούν οι όποιες ευθύνες. Να αναφερθούν τα ονόματα που έβλαψαν, έστω και άθελά τους, τον σύλλογο. Το προηγούμενο ΤΑΑ δεν έχει πάρει απαλλαγή και ένα από τα μέλη του συμμετέχει και στο νέο διοικητικό του συμβούλιο, ενώ ελέγχεται ακόμα για την προηγούμενη χρήση. Καλό λοιπόν θα ήταν να μάθουμε όλοι ποιοι έβλαψαν και με ποιους τρόπους τον σύλλογο την περσινή σεζόν, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Αν δεν γίνει αυτό και μάλιστα σχετικά άμεσα, θα κινδυνεύσουν όσοι εμπλακούν στη νέα προσπάθεια, να φανούν συνεχιστές της ίδιας (αρνητικής) κατάστασης…