Οι Θρακιώτες Έφηβοι που πρόσφατα έπαιξαν αντίπαλοι των νέων πρωταθλητών Ευρώπης!

Από το βράδυ της Κυριακής όλη η Ελλάδα μπασκετική και μη πανηγυρίζει τον θρίαμβο των εκπληκτικών παιδιών του Ηλία Παπαθεοδώρου και του Ξανθιώτη στην καταγωγή Γιώργου Λημνιάτη που κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ που διεξήχθη στον Βόλο.

Πόσοι όμως γνωρίζουν πως τρείς μήνες πριν οι πρωταθλητές της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην κατηγορία των Εφήβων του Αρίωνα Ξάνθης, που μετείχε στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων καταλαμβάνοντας την Πέμπτη θέση, τέθηκαν αντιμέτωποι με τέσσερα από τα δώδεκα παιδιά της πρωταθλήτριας Ευρώπης στα Κ18. Η ομάδα του Αρίωνα που αντιμετώπισε μεγάλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Απόλλων Πάτρας, ο Ίκαρος Καλλιθέας και το Ηράκλειο είχε την μεγάλη τύχη να αποκτήσει εμπειρίες κόντρα στους καλύτερους και πιο ελπιδοφόρους παίκτες στην κατηγορία των Εφήβων στην Ελλάδα.

paoarionΧαρακτηριστικά όπως βλέπετε και στην φωτογραφία το «θηρίο» κάτω από τα καλάθια της Εθνικής μας Γιώργος Παπαγιάννης ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη του Παναθηναϊκού επι του Αρίων με τον υψηλόσωμο σέντερ να πετυχαίνει 20πόντους, μάλιστα σε εκείνο το ματς κόντρα στους «πράσινους» οι παίκτες του Αρίων αντιμετώπισαν και άλλον έναν πρωταθλητή Ευρώπης τον Μιχάλη Λούντζη, ενώ οι Ξανθιώτες στάθηκαν «τυχεροί στην ατυχία τους» καθώς σε εκείνο το παιχνίδι δεν αγωνίστηκε το «χρυσό» παιδί του Παναθηναϊκού Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Πέρα από τα τρία παιδιά του Παναθηναϊκού οι παίκτης του Χρήστου Παπαδόπουλου βρήκαν στο διάβα τους και τον Θανάση Ντουζίδη του ίκαρου Καλλιθέας, ενώ ακόμη ένα από τα παιδιά που έκαναν υπερήφανη όλη την Ελλάδα θα αγωνιζόταν στο Πανελλήνιο των Εφήβων αλλά στάθηκε άτυχο καθώς ήταν τραυματίας, ο λόγος για τον Παντελή Σκόρδα.

ermeidis1

Αξίζει να σημειώσουμε πως το αξιοσημείωτο της συγκεκριμένης διοργάνωσης πέρα από την μεγάλη επιτυχία του Αρίωνα ήταν και το επίτευγμα του Ξανθιώτη Παναγιώτη Ερμείδη που ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 122 πόντους, αφήνοντας τρίτο τον Λούντζη και τέταρτο τον Παπαγιάννη του Παναθηναϊκού!! Όπως μάλιστα είναι γνωστό, ο πιτσιρικάς που πρώτευσε στην διοργάνωση μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη μετά το πέρας της πήραν μεταγραφή από τον Αρίωνα Ξάνθης στην ΧΑΝΘ και θα συνεχίσουν την ανάπτυξή τους στην ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης.

tripleta paoΝα αναφέρουμε επίσης πως σε εκείνη την διοργάνωση η μαγική τριπλέτα του Παναθηναϊκού Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης και Λούντζης που οδήγησαν τους «πράσινους» στην κατάκτηση του τίτλου ήταν στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης μαζί με τους Ηλία Θεοδωρίδη του Ηρακλείου και τον Ανδρέα Σκούφη του Ίκαρου Καλλιθέας. Με τον Παπαγιάννη μάλιστα να αναδεικνύεται και κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης.

Είναι τέτοια η εμπειρία που αποκόμισε η ομάδα της Ξάνθης που μιλώντας με τον προπονητή του Αρίωνα και τα παιδιά του Ξανθιώτικου συλλόγου κατά την επιστροφή τους από την Πτολεμαΐδα, έδειχναν πολύ «γεμάτα» από ατην συμμετοχή τους στην τελική φάση, ενώ μιλούσαν με θαυμασμό για τους Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη που όπως μας ανέφεραν είναι δεδομένο πως θα αφήσουν εποχή στο Ελληνικό μπάσκετ. Κι όμως μόλις τρείς μήνες μετά η πρόβλεψη του προπονητή και των παιδιών του Αρίωνα βγήκε αληθινή, μια και η Εθνική μας ομάδα με τους δύο τρομερά ταλαντούχους παίκτες να πρωταγωνιστούν, μπήκαν μάλιστα και στην καλύτερη πεντάδα της Ευρώπης, κατάφερε να γεμίσει περηφάνια και χαρά όλους τους Έλληνες κατακτώντας την κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης.