Στην Ελπίδα Αμπελοκήπων ο Χριστόφας της ΑΕ Κομοτηνής

Στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει την καριέρα του ο νεαρος κεντρικός της ΑΕ Κομοτηνής Νίκος Χριστόφας, που πρόπερσι αγωνιζόταν στην ΓΕΑ.

Παρά ότι ο σχεδιασμός της ΑΕ Κομοτηνής για το δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 προέβλεπε να κρατηθεί ο βασικός κορμός της ομάδας με στόχο η ομάδα να επαναλάβει την περσινή πορεία στην επάνοδό της μετά από χρόνια στην Α2 κατηγορία, ωστόσο η απώλεια του 22χρονου κεντρικού της αλλάζει καπως τον προγραμματισμό του νέου προπονητή Παναγιώτης Τσιακμάκη.

Ο Νίκος Χριστόφας (14.07.93, 1.96) αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού, αγωνίστηκε στον Ηρακλή και πριν δυο χρόνια διακριθηκε ως κορυφαιος κεντρικός στην Α2 με την φανέλα της Γ.Ε. Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα σπουδάζει στην πόλη της Κομοτηνής στο ΤΕΦΑΑ του Δ.Π.Θ, ενώ είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες.

Στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, όπου φέτος αποχώρησε μετά από πάρα πολλά χρόνια ο δάσκαλος του βόλει της Ορεστιάδας Γιάννης Σκυλίτσης, ο Χριστόφας θα έχει συμπαίκτη τον Νίκο Παντίρη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέκτησε πέντε παιχτες σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση: «Τα νέα αποκτήματα του συλλόγου είναι ο 27χρονος ακραίος Αντώνης Μαυρίδης, που πέρυσι αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο 19χρονος πασαδόρος Νίκος Παντίρης από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (πέρυσι αγωνίστηκε στην ΜΕΝΤ), ο 22χρονος κεντρικός Νίκος Χριστόφας, πέρυσι μέλος της ΑΕ Κομοτηνής, ο 20χρονος Χαράλαμπος Βελιχάι από τον Πήγασο Πολίχνης και ο 18χρονος Νίκος Καραβιδόπουλος που πέρυσι έπαιξε στην ΧΑΝΘ.

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω στην Ελπίδα. Δεν χρειάστηκε πολλή σκέψη για να συμφωνήσω και οι λόγοι γι’ αυτό ήταν οι έφοροι κκ Μάρτσης και Ιακωβίδης, ο Φώτης Βασιλειάδης και φυσικά ο νέος προπονητής κ. Καραβιδόπουλος. Στόχος είναι η νίκη σε κάθε ματς και η ατομική και ομαδική βελτίωση», δήλωσε ο Γιώργος Ακριτίδης, που ανανέωσε την παραμονή του στον σύλλογο και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρώην προπονητή μας Γιάννη Κυλίτση για την άριστη συνεργασία που είχαμε και να ευχηθώ σε όλους καλή σεζόν με υγεία».