Χωρίς τον Ζαμπάκη αλλά με Θρακιώτη αρχηγό αποστολής αναχωρεί η Εθνική Παίδων για το Πανευρωπαϊκό της Λιθουανίας

Μετά την Εθνική Εφήβων, που έφερε την κούπα στην Ελλάδα, και πριν τη μεγάλη ομάδα των Ανδρών που θα δοκιμαστεί τον Σεπτέμβριο και πιο πριν θα δώσει φιλικά σε Κωνσταντινούπολη, Ξάνθη και Αθήνα, σειρά έχει η Εθνική Παίδων.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Τούφας ανακοίνωσε τους δώδεκα παίκτες που αποτελούν την τελική του επιλογή ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί 6-16 Αυγούστου στο Κάουνας της Λιθουανίας. Δυστυχώς όμως, εκτός αποστολής έμεινε λόγω τραυματισμού ο ξανθιώτης φόργουορντ του ΠΑΟΚ και πρωην της Ασπιδας Ξάνθης Αντώνης Ζαμπάκης.

Ωστόσο δεν θα λείπει Θρακιώτης από την αποστολή και αυτός θα είναι μάλιστα ο… αρχηγός της Τάσος Χαραλαμπίδης. Ο κομοτηναίος παράγοντας είναι ο εκπρόσωπος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και παραδοσιακά συνοδεύει ως αρχηγός αποστολής τις εκάστοτε Εθνικές Παίδων στις διοργανώσεις που μετέχουν.

Ετσι λοιπόν, μετά την Εθνική Εφήβων που κατέκτησε μετά από 8 χρόνια το χρυσό, τη σκυτάλη στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα παίρνει η Παίδων, που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της από 6 έως 16 Αυγούστου στο Κάουνας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στον β’ όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με Ισπανία, Λιθουανία και Ισραήλ.

Κόντρα στο τελευταίο μάλιστα θα κάνει πρεμιέρα στη διοργάνωση, το βράδυ της Πέμπτης (6/8, 21:15).

Η αποστολή, μετά τον αποκλεισμό του Ζαμπάκη, αποτελείται από τους Δημήτρη Μωραΐτη (ΑΕΚ), Γιώργο Καλαϊτζάκη (Παναθηναϊκό), Γιάννη Γιανναρά (ΠΑΟΚ), Φωκίων Φωτόπουλο (Δούκας), Φώτης Κάπρη (Πανιώνιος), Αριστείδη Ψαρά (Ζαφειράκης Νάουσας), Αριστείδη Μέλιο (Αμύντα), Θανάση Δομπρογιάννη (Αστέρα Πατησίων), Βαγγέλη Δημητράκα (Ίκαροι Σερρών), Κωνσταντίνο Καμπουρίδη (ΠΑΟΚ), Κωνσταντίνο Βλαγκόγια (ΠΑΟΚ), Χάρη Λιούνη (Πανιώνιο)