Στον τελικό για την κούπα του ευρωμπάσκετ πέρασε η εθνική εφήβων υπό το βλέμμα της ΑΕ Κομοτηνής!

Στον μεγάλο τελικό πέρασε η εθνική εφήβων μετά τη νίκη της επί της Λιθουανίας με 68-58 στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ, παρουσία και των θρακιωτών γουρλίδων… Θάνου και Βασίλη Στοάκη. Μαζί τους ήταν και δύο μέλη της ΑΕ Κομοτηνής, ο νέος έφορος της ομάδας Νίκος Πενίδης, ο πλέι μέικερ Σταύρο Χονδρόπουλο, ο πατέρας του τελευταίου, καθώς και ένας φίλος των αδερφών Στοάκη, οι οποίοι παρακολούθησαν ένα ακόμα συγκλονιστικό παιχνίδι για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Εθνική μας εξασφάλισε πλεον το μετάλλιο έπειτα από έναν σκληρό αγώνα, όπου κυριάρχησε το πάθος και οι δυνατές άμυνες. Καλύτεροι της Εθνικής μας, οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Γιώργος Παπαγιάννης.

Στον μεγάλο τελικό, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει, στις 9.15 το βράδυ της Κυριακής, την Τουρκία, την οποία είχε συντρίψει με 77-54 στην πρώτη φάση των ομίλων. Υπενθυμίζεται εκεί τελευταίο χρυσό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν το 2008.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 29-27, 45-43, 68-58

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα: Λούντζης 8, Ντουζίδης, Μιλεντίγιεβιτς 1, Φλιώνης, Μιχαλούτσος, Μουράτος 5, Σκουλίδας 8, Χρηστίδης, Δίπλαρος 9, Σκορδάς, Παπαγιάννης 15, Χαραλαμπόπουλος 22.

Λιθουανία: Κουλμπόκα, Μπελιάουσκας 19, Ντιενίνις, Πιλάουσκας 7, Σεντεκέρσκις 13, Ματσιούλις 2, Βάρνας 2, Εκόντας 5, Μπιρούτις 10, Γκαλινάουσκας, Μπερούτσκα, Σβαμπάρις.