Εντάσεις και δαπάνη 30.000 ευρώ από τον Δήμο Ξάνθης για τη (νέα) μελέτη του Κλειστού Κολυμβητηρίου

Στα περίπου 30.000 ευρώ ορίστηκε η προεκτιμώμενη αμοιβή για την μελέτη του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ξάνθης, το οποίο ως γνωστόν παραμένει κλειστό. Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης, όπου αποφασίστηκε ο τρόπος διεξαγωγής της δημοπρασίας ανάθεσης μελέτης, χωρίς να λείψουν οι εντάσεις.

Ειδικότερα, η Διευθύντρια Τεχνικών υπηρεσιών κα Μανά στην εισήγησή της είχε ως προτεινόμενα τρία ιδιωτικά μελετητικά γραφεία της πόλης με κριτήριο το μελετητικό πτυχίο δημοσίων έργων. Ωστόσο στην πρόταση αυτή εξέφρασε την ένσταση και τη διαφωνία του ο σύμβουλος της παράταξης Μπένη και μέλος της Οικονομικής Σιαμπάν Μπαντάκ.

Ο κ. Μπαντάκ ρώτησε γιατί δεν αναλαμβάνει το πανεπιστήμιο να κάνει αυτή τη μελέτη καθότι αφορά στατική επάρκεια και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στην πισίνα και γιατί δεν έγινε δημοσίευση αλλά επιλογή μόνο των τριών, ενώ υπάρχουν 6 μελετητικά γραφεία στην πόλη.

Η κα Μανά του απάντησε ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο δεν διαθέτει αυτό το συγκεκριμένο πτυχίο κι αυτά τα γραφεία που επιλέχτηκαν το διαθέτουν. Ωστόσο, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το “Εμπρός”,  η απάντησή της δεν έπεισε τον κ. Μπαντάκ που επέμεινε στη θέση του και καταψήφισε το θέμα.

Μετά από όλα αυτά, ορίστηκε η δημοπρασία για την ανάθεση μελέτης και συγκροτήθηκε η επιτροπή διαγωνισμού με κλήρωση για τα μέλη του δήμου, ενώ το ΤΕΕ όρισε επίσης δύο μέλη του. Τέλος, η ακριβής προεκτιμώμενη δαπάνη ανέρχεται σε 29.855,40 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.