Τον κορυφαίο μέσο της Ρουμανίας Οβίντιου Ερέα έφερε στην Skoda Ξάνθη ο Ραζβάν Λουτσέσκου!!

“Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή OVIDIU HEREA”. Με αυτήν την λιτή ανακοίνωση, που εκδόθηκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης, έγινε γνωστή και επισήμως η έλευση του 30χρονου Ρουμάνου μέσου στην ομάδα της Θράκης.

Το όνομά του είχε διαρρεύσει μόλις δύο ώρες πριν από την ρουμανική ιστοσελίδα digisport, που σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο ψηφισμένος ως κορυφαίος μέσος της Ρουμανίας το 2012, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ξάνθη μετά από επιλογή  προφανώς του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ερέα έχει συνεργαστεί με το νέο απόκτημα της ομάδας της Ξάνθης στην Ραπίντ Βουκουρεστίου. Εκεί ο Ερέα αγωνίστηκε από το 2007 ως και το 2013, ενώ πιο πριν ήταν στη Νασιονάλ. Το 2012 είχαν έρθει προτάσεις από την Μίλαν και την Μπρέσια, αλλά η ρουμανική ομάδα επέλεξε να μην πουλήσει τον παίκτη της στους Ιταλούς, με αποτέλεσμα αυτός να μην αγωνιστεί στο καμπιονάτο.

Τελικά πήρε μεταγραφή το 2013 στην ελβετική Σιόν έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ, όπου αγωνίστηκε τις τελευταίες δύο σεζόν. Από εκεί έρχεται στην Ξάνθη. Θεωρείται κλασικό δεκάρι με αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση, που έχει το ειδικό βάρος να πάρει επάνω του την ανάπτυξη του παιχνιδιού μιας ομάδας όπως η Skoda Ξάνθη.

Είναι διεθνής με την Εθνική Ρουμανίας, με πολλές συμμετοχές στις μικρές ομάδες και μόλις δύο σε αυτήν των Aνδρών, που αποτελεί ως γνωστόν αντίπαλο της Ελλάδας στον όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2016 όπως ήταν και στον προηγούμενο του Μουντιάλ 2014 – χωρίς όμως ο νέος παίκτης της Ξάνθης να τεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική Εθνική.

Σύμφωνα με το ρουμανικό δημοσίευμα, την επιστροφή του Ερέα στην Ρουμανία ήθελε πολύ ο πρόεδρος της Ραπίντ, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης  ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι απέκτησε μόλις την Τετάρτη την ελευθέρας του και τελικά έμεινε μόνο μια ημέρα χωρίς ομάδα, αφού η Ξάνθη ανακοίνωσε την απόκτησή του, μάλλον με ελεύθερη μεταγραφή.