Τίθεται σε αμφιβολία η έλευση της Εθνικής Ρωσίας στην Ξάνθη

Αποκλεισμό – σοκ στη ρωσική ομοσπονδία φαίνεται να επέβαλε η FIBA! Όπως ανέφερε την Τετάρτη η ιστοσελίδα «Sport Express», η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ απέστειλε έγγραφο στη ρωσική ομοσπονδία, μέσω του οποίου την ενημέρωσε για τον αποκλεισμό των εθνικών ομάδων από όλες τις διοργανώσεις!

Αιτία αυτού του αποκλεισμού είναι το σκάνδαλο που είχε δημιουργηθεί αναφορικά με τη νοθεία στις τελευταίες εκλογές της ομοσπονδίας. Η τιμωρία λοιπόν αφορά τις καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές και η ποινή που επιβλήθηκε είναι η διαγραφή από τα μητρώα μελών της FIBA, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Με επιστολή της προς το προεδρείο της RBF, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι η τιμωρία έχει άμεση ισχύ, αλλά δεν επηρεάζει τις εθνικές ομάδες που λαμβάνουν ήδη μέρος σε διοργανώσεις ή τη γυναικεία εθνική U18 που θα συμμετάσχει στο προσεχές Ευρωμπάσκετ.

Ουσιαστικά αποτελεί απειλή για την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των ανδρών, η οποία στις 5 Σεπτεμβρίου αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ με αντίπαλο το Ισραήλ. Διαφορετικά δεν θα καλούνταν τα μέλη της για εξηγήσεις στη Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί στο Τόκιο στις 8-9 Αυγούστου προκειμένου να βρεθεί λύση.

Ανάλογα πάντως με την εξέλιξη τότε, θα ξεκαθαρίσει και το αν η απόφαση αυτή θα επηρεάσει την έλευση της Ρωσίας στην Θράκη. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ανδρών της Ρωσίας είναι μία από τις τρεις που πρόκειται να έρθουν μαζί με την Εθνική Ελλάδος στην Ξάνθη για να το περίφημο τουρνουά προετοιμασίας που θα φιλοξενηθεί 21-23 Αυγούστο στο “Φίλιππος Αμοιρίδης” ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2015.