Οι ευθύνες του Σάκη Μουστακίδη απέναντι στον Εθνικό μετά από 100 ημέρες “εκκωφαντικής” σιωπής

Έχουν περάσει 100 ημέρες από το τέλος του πρωταθλήματος της Volley League. Τότε ο Σάκης Μουστακίδης είχε υποσχεθεί να παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου με όσα διαδραματίζονταν τότε στον σύλλογο και έθεταν σε κίνδυνο ακόμα και την υπόστασή του.

Ήταν τότε που ο Εθνικός, ελλείψει χρημάτων, έβγαλε αυθημερόν εισιτήρια για να έρθει και να παίξει με την Κηφισιά και να φύγει αμέσως μετά πίσω για την Αλεξανδρούπολη, αν και θεωρητικά εφόσον κέρδιζε θα έπρεπε να διανυκτερεύσει και να ξαναπαίξει μια μέρα μετά. Δεν υπήρχαν όμως λεφτά ούτε για ξενοδοχείο ούτε για νέα εισιτήρια, σε μια από τις πιο ντροπιαστικές τα τελευταία χρόνια αποστολές του συλλόγου που σταθερά την τελευταία τριετία εκπροσωπεί την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Σάκης Μουστακίδης στις δηλώσεις του μετά από εκείνον τον αγώνα, είχε υποσχεθεί μια εκτενή συνέντευξη Τύπου στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα έλεγε πολλά και για πολλούς. Λίγες ημέρες πριν, μετά την αποχή των παικτών και τις σχετικές ανακοινώσεις τους, ο έμπειρος προπονητής είχε τονίσει με γραπτή του δήλωση: «Η δυσαρέσκεια που επικρατεί είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Μετά από μία προσπάθεια οχτώ μηνών παίκτες και προπονητικό τιμ, έδειξαν όλη τη διάθεση και την υπομονή να περιμένουν να γίνουν πράξη τα λόγια των διοικούντων. Ωστόσο όλα μείνανε στη θεωρία και φτάσαμε στο τέλος της σεζόν να είμαστε μία από τις πιο κακοπληρωμένες ομάδες του πρωταθλήματος. (…) Περιμένω να τελειώσουν οι αγώνες και τότε θα κάνω έναν συνολικό απολογισμό, στον οποίον και θα αναφερθώ σε όλες τις λεπτομέρειες».

Το πρωτάθλημα τελείωσε, οι διοικητικές εξελίξεις έτρεξαν στην ομάδα, ο Τζίμας έφυγε από την προεδρία αφήνοντας όμως χρέη, η ομάδα Γεωργιάδη ανέλαβε την διοίκηση του ΤΑΑ – αλλά η περιβόητη συνέντευξη Τύπου δεν δόθηκε ποτέ. Χρειάστηκε να περάσουν 100 μέρες για να ανακοινωθεί ότι αυτή η συνέντευξη επιτέλους θα δοθεί, αλλά σε αυτήν ο Σάκης Μουστακίδης δεν θα είναι μόνος. Θα πλαισιώνεται από τον νέο πρόεδρο του ΤΑΑ Γιώργο Γεωργιάδη αλλά και από την σημαία του Εθνικού, τον Άκη Σιδηρόπουλο, που όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, θα αναλάβει χρέη τιμ μάνατζερ την προσεχή σεζόν στην ομάδα της καρδιάς του.

Η συνέντευξη Τύπου των Γεωργιάδη, Μουστακίδη και Σιδηρόπουλου, προφανώς ενόψει και της επόμενης σεζόν για την οποία ωστόσο τα πάντα σχεδόν είναι στον αέρα, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης. Ωστόσο αυτό που είναι φυσιολογικό να περιμένουν οι περισσότεροι είναι τα λόγια του Σάκη Μουστακίδη και οι λεπτομέρειες που πριν τρεις μήνες υποσχέθηκε ότι θα αποκαλύψει για «τα λόγια των διοικούντων» που «δεν έγιναν πράξη».

Η διοίκηση μπορεί να άλλαξε, αλλά η προηγούμενη ακόμα δεν έχει πάρει από την Γενική Συνέλευση απαλλαγή από τις ευθύνες της. Ο Σάκης Μουστακίδης έχει χρέος να μιλήσει με ονόματα και λεπτομέρειες, όπως έχει υποσχεθεί. Χρέος πρώτα από όλα απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό αλλά και τους παίκτες του, που σε πολλές περιπτώσεις έκαναν υπομονή για δική του χάρη. Αλλά έχει χρέος να μιλήσει «έξω από τα δόντια» και απέναντι στον κόσμο του Εθνικού και τον ίδιο τον σύλλογο, ώστε όλοι να μάθουν ποιοι ευθύνονται για την κατάντια του συλλόγου και τα λάθη του παρελθόντος να γίνουν μάθημα και να μην επαναληφθούν στο μέλλον…