Έκλεισε την άμυνα με Σλοβάκο γίγαντα η Ξάνθη! Το βιογραφικό της έκτης μεταγραφής της Skoda και οι Ελληνικοί αποκλεισμοί!

Τον «αντι-Γούτα» ανακοίνωσε η Skoda Ξάνθη που απέκτησε τον 2φορές διεθνή με την Εθνική Σλοβακίας πανύψηλο(1,91) κεντρικό αμυντικό Πάβελ Φάρκας. Ο οποίος είναι η έκτη μεταγραφή της Θρακιώτικης ομάδας, και με αυτόν κλείνουν τα στόπερ.

Ο Πάβελ Φάρκας γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1985 στο Βράμπλ, μία πόλη της Τσεχίας κοντά στα σύνορα με την Σλοβακία, αλλά από μικρός μετακόμισε στην Σλοβακία και την πόλη Νίτρα, οπού στην τοπική ομάδα ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Στη Νίτρα θα γίνει επαγγελματίας το 2003 και θα αγωνιστεί εκεί μια τετραετία έχοντας 59συμμετοχές συνολικά πετυχαίνοντας μάλιστα και 2γκολ εκμεταλλευόμενος το ύψος του. Από εκεί θα πάρει μεταγραφή σε μια από τις μεγάλες ομάδες της Σλοβακίας την Αρμέντια Πετρτζάλκα. Με την οποία μάλιστα το 2008 κατακτά το ντάμπλ ενώ αγωνίζεται και στα προκριματικά του Champions League χωρίς να καταφέρει όμως να μπει στους ομίλους καθώς θα αποκλειστεί από την Γιοβέντους, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα στο Uefa θα αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό. Στην Αρτμέντια ο 30χρονος Σλοβάκος αμυντικός θα πραγματοποιήσει 37συμμετοχές πετυχαίνοντας και ένα γκολ, κόντρα στην Βαλέττα από την Μάλτα στα προκριματικά του Champions League. Τον Ιανουάριο του 2009 θα μετακομίσει στην Ρουμανία για λογαριασμό της Βασλούι, εκεί ο Σλοβάκος αμυντικός θα αγωνιστεί για τρία χρόνια μετρώντας συνολικά 77συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ θα βρει ξανά στον δρόμο του Ελληνική ομάδα της ΑΕΚ χωρίς ωστόσο να καταφέρει πάλι να την αποκλείσει. Οι τρείς πολύ καλές σαιζόν τους στους Ρουμάνους κεντρίζουν το ενδιαφέρον συλόγων από Ιταλικές ομάδες, με την Κιέβο Βερόνα να καταφέρνει να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 2012.

Στην πρώτη του χρονιά σε ένα δυνατό πρωτάθλημα ο Φάρκας θα αγωνιστεί σε μόλις 5 παιχνίδια, με την Κιέβο το καλοκαίρι του 2013 να τον δίνει δανεικό στην Τερνάνα ομάδα Β’ κατηγορίας της Ιταλίας. Στην Τερνάνα ο Φάρκας θα αγωνιστεί σε 29ματς πετυχαίνοντας δύο γκολ. Το καλοκαίρι του 2014 θα μείνει ελεύθερος και θα δοκιμάσει την τύχη του στο Αζερμπαϊτζάν και την Γκαμπάλα. Στους Αζέρους θα αγωνιστεί σε 15παιχνίδια με δύο γκολ, με την Γκαμπάλα να τερματίζει στην Τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Είναι δύο φορές διεθνής με την Εθνική του ομάδα, όχι όμως σε επίσημα παιχνίδια καθώς αγωνίστηκε την περίοδο 2013-2014 όταν ήταν στην Τερνάνα. Σε δύο φιλικά παιχνίδια με Γιβραλτάρ και Μαυροβούνιο. Στα 30 του χρόνια πλέον ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός έρχεται στην Ξάνθη για να βρει ξανά τον ρυθμό του, ευελπιστώντας σε σαιζόν όπως αυτές σε Σλοβακία και Ρουμανία. Ενώ από την άλλη η Ξάνθη κλείνει την τετράδα των στόπερ μαζί με Καρυπίδη, Λισγάρα και Χατζητερζόγλου.