Διάσπαση στην Ολυμπιάδα Κομοτηνής! Στην ίδρυση άλλου συλλόγου προχώρησε μετά το Πανελλήνιο Στίβου ο προπονητής της

Σε διάσπαση, ενδεχομένως και… διάλυση, οδηγείται ο ιστορικός σύλλογος της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, ίσως το κορυφαίο διαχρονικά σωματείο στίβου που έχει αναδείξει η Θράκη.

Ο επί δύο δεκαετίες προπονητής του συλλόγου Χρήστος Τσιπουρίδης αποφάσισε μετά το τέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, όπου συνόδευσε για τελευταία φορά προφανώς την αποστολή της σε μεγάλους αγώνες, να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την Ολυμπιάδα και την ίδρυση ενός νέο σωματείου που θα ονομάζεται ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής. Ωστόσο φαίνεται ότι η αποχώρηση αυτή δεν είναι η μόνη, αφού ανάλογη πορεία φαίνεται ότι κάνουν και οι υπόλοιποι προπονητές του συλλόγου, οι περισσότεροι από τους προβεβλημένους αθλητές του αλλά και διοικητικοί παράγοντες.

«Μετα απο 20 και πλεον χρονια αποφασισαμε οι συνεργατες μου οι φιλοι μου και οσοι πιστευουν στην ιδεα του Κλασσικου Αθλητισμου στην πιο αγνη του μορφη να ξεκινησουμε κατι καινουργιο. Ειναι ο Π.Α.Σ Πρωταθλητων Κομοτηνης. Θελω να ευχαριστησω ολους τους ανθρωπους που με βοηθησαν αυτα τα χρονια και κυριως τους αθλητες που μου εμπιστευτηκαν τα ονειρα τους. Λαθη εκανα αυτο ειναι σιγουρο,αλλα ποτε δεν εγινε τιποτα με προθεση. Ελπιζω να με συγχωρησετε γι αυτο.Η σελιδα αυτη θα παψει να υπαρχει στο τελος της εβδομαδας. Οσοι θελετε να μας βρειτε υπαρχει η σελιδα που βλεπετε ακριβως απο κατω. Σας ευχαριστω πολυ», σχολίασε μέσα από το επίσημο γκρουπ της Ολυμπιάδας Κομοτηνής στο facebook ο Χρήστος Τσιπουρίδης.

Στην ανάρτηση αυτή έχουν σπεύσει να κάνουν like, πιθανότατα αποκαλύπτοντας τις προθέσεις τους, νυν αθλητές της Ολυμπιάδας Κομοτηνής (και του Τσιπουρίδη) όπως οι Μάριος Αποστολίδης, Γιάννης Δουλγέρης, Γιάννα Γιόβα, Γιώργος Λεπίδας, Βούλα Μπαμπάτσου, Γιώργος Λεπίδας, Γιάννης Πατρινιός και Κοσμάς Παπαδόπουλος. Επίσης, η δραστήρια παράγοντας Φωτεινή Θάνου, που τα τελευταία χρόνια έτρεχε την ακαδημία της Ολυμπιάδας Κομοτηνής. Μάλιστα, η τελευταία είχε σπεύσει με δική της ανάρτηση να σχολιάσει ολίγον… αλιγορικά: «Αν εκεί που είσαι δεν είναι καλά…. ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ δεν είσαι δέντρο! Π.Α.Σ. Πρωταθλητών Κομοτηνής».

Είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα της κακής σχέσης που υπήρχε το τελευταίο διάστημα με τον «ισόβιο» πρόεδρο της Ολυμπιάδας Κομοτηνής Κώστα Μιχελή, αλλά και διαμαρτυριών που υπήρχαν από πολλά μέλη του σωματείου σε σχέση με οικονομικά αλλά και αγωνιστικά ζητήματα, που είχαν σαν αποτέλεσμα να απουσιάζει η Ολυμπιάδα Κομοτηνής από μικρές και μεγάλες στιβικές διοργανώσεις.

Αν και ο ίδιος ο Χρήστος Τσιπουρίδης επιχείρησε με την ανάρτησή του να κρατήσει τους τόνους χαμηλά, πριν ενάμισι μήνα ο ίδιος είχε προβάλει ανάρτηση σχετικά με την συμμετοχή του τμήματος στίβου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε αγώνες στην Ορεστιάδα με το δηκτικό σχόλιο «και εμεις οπως παντα πουθενα». Τότε είχαν εμφανιστεί να σχολιάζουν αθλητές ότι «μάλλον το προεδρείο τα θεωρεί “χασούρα”» τέτοια ταξίδια, αλλά υπήρχε και η προσθήκη ότι «4 στα 7 μελη στο ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης ηταν της Ολυμπιαδος Κομοτηνής πριν ενα χρονο» ενώ «τώρα μηδέν». Με την ίδρυση του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, η πρωτεύουσα της Ροδόπης ουσιαστικά αποκτά τρία σωματεία στίβου (μαζί με την Ολυμπιάδα και τον Ρήσο), κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη πόλη της Θράκης…