Σούπερ Μαγγίνας στα πέντε χιλιόμετρα! Χρυσό (και) για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο Πανελλήνιο Στίβου

Μετά την Ολυμπιάδα Κομοτηνής που κατέκτησε το Σάββατο ένα χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών χάρη στην επικράτηση του Κώστα Μπανιώτη στον τελικό του ύψους, την Κυριακή είχαμε και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να κατακτά ένα χρυσό μετάλλιο.

Ο Εβρίτικος σύλλογος πανηγυρίζει αυτήν την επιτυχία χάρη στον Δήμο Μαγγίνα, τον κορυφαίο ίσως έλληνα αθλητή αυτήν την περίοδο στις μεσαίες αποστάσεις. Ο αλεξανδρουπολίτης δρομέας αναδείχθηκε σχετικά εύκολα πρώτος στον τελικό των 5.000 μέτρων, που ήταν ένα απο τα αγωνίσματα που ολοκλήρωσαν ένα γεμάτο διήμερο στο ΟΑΚΑ.

Ο Μαγγίνας κατάφερε να κερδίσει πολύ καθαρά, με σχεδόν μισό λεπτό διαφορά από τον δεύτερο, τερματίζοντας σε χρόνο 14 λεπτά, 59 δευτερόλεπτα και 24 εκατοστά του δευτερολέπτου. Ανέβηκε έτσι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και χάρισε το δεύτερο θρακιώτικο χρυσό στην κορυφαία εγχώρια αθλητική διοργάνωση του κλασικού αθλητισμού.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γκελαούζος της ΑΕΚ με χρόνο 14.59,47 ενώ το χάλκινο ο Πιτσώλης του ΓΑΣ Ιλισός που σημείωσε χρόνο 15.11.56, ο οποίος όμως ήταν αρκετός για να καταφέρει να ανέβει στο βάθρο, έστω και στο τρίτο σκαλί του.