Όταν ο Πανόπουλος επιχειρούσε το «μπαμ» με την μεταγραφή του… Πίου στην Ξάνθη

Παλιό αλλά καλό. Πριν μια εβδομάδα συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό για τη συμμετοχή του σε παλαιότερες δημοφιλείς διαφημίσεις, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας ηρωίνης.

Ο λόγος για τον περίφημο… Πίου της γνωστής διαφήμισης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από την Ουγκάντα, μέσω Κωνσταντινούπολης.

Ο συγκεκριμένος παίκτης είχε μάλιστα απασχολήσει και μια από τις μνημειώδεις ανακοινώσεις του Χρήστου Πανόπουλου, ο οποίος είχε αποκαλύψει προ τριετίας το ενδιαφέρον της ομάδας για το πρόσωπό του αλλά και την αποτυχία των διαπραγματεύσεων. Εκ των υστέρων, διαπιστώνουμε ότι αυτό έγινε για… καλό, αφού απετράπη η είσοδος στην οικογένεια της Skoda ενός ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

«Η Skoda Ξάνθη έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια δεν μπόρεσε να υπογράψει 5ετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Πίου και υπέγραψε με τον αδερφό του», ανέφερε η περίφημη ανακοίνωση που είχε έρθει ως απάντηση στα διάφορα ευφάνταστα ή μη σενάρια μεταγραφολογίας που κυκλοφορούσαν εκείνο το καλοκαίρια αναφορικά με τους στόχους της Skoda και τις συνομιλίες των παραγόντων της ομάδας μαζί τους.

Ο 37χρονος αλλοδαπός μετέφερε δια της μεθόδου της καταπόσεως, ποσότητα ηρωίνης σε πενήντα οκτώ αυτοσχέδιες ωοειδείς συσκευασίες, συνολικού βάρους 1.285 γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών (ειδικότερα ηρωίνης), από χώρες της Αφρικής προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η σύλληψή του, προκάλεσε την αντίδραση του πεθερού του που έβγαλε μάλιστα τα οικογενειακά τους στην φόρα. Δεν μάθαμε βέβαια τίποτα για τον αδερφό του Πίου, που υποτίθεται ότι ήρθε στην Ξάνθη, αλλά για τον ίδιο, που έπαιξε πράγματι ποδόσφαιρο σε τοπική ομάδα της Κρητης αλλά και την γυναίκα του, με την οποία δεν περνάνε και τις καλύτερες μέρες.

Ο Τζόελ Ανιίνο Ιζόνα, όπως είναι το όνομά του, είχε παίξει ποδόσφαιρο σε τοπική ομάδα των Χανιών της Κρήτης, τον Πανακρωτηριακό, καθώς τα τελευταία χρόνια έμενε εκεί με την πρώην σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά. Σύμφωνα πάντα με τον πεθερό του, ο «Πίου» είχε σταματήσει να επισκέπτεται το χωριό λόγω του γεγονός ότι είναι σε διάσταση με την γυναίκα του αλλά και των επαγγελματικών του υποχρεώσεων: «Στο χωριό ερχόταν μια φορά κάθε τέσσερις μήνες για να δει τα παιδιά του».

«Μας έλεγε ότι πούλαγε αυτοκίνητα στην Αφρική και ότι έπρεπε να κάνει ταξίδια. Την οικογένεια του ποτέ δεν την βοήθησε. Εγώ ψωνίζω στα εγγονάκια μου» είπε συγκινημένος, όταν αναφέρθηκε στην 9χρονη κόρη και στον 3χρονο γιο του «Πίου» ο πεθερός του.

«Με τον άνθρωπο αυτόν δεν υπάρχει καμία σχέση πλέον, αν πατήσει τα πόδια του στο χωριό θα του τα κόψω. Εγώ τον βοήθησα και μου έφερε τέτοιο κακό…» υπογράμμισε, έξω φρενών, στο «Πρώτο Θέμα», ο πεθερός του «Πίου».  Παρακάτω, θυμηθείτε τη μνημειώδη ανακοίνωση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη:

 

 width=