Μπήκε εισαγγελέας στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για πεπραγμένα της διοίκησης Τζίμα – Βουκουρεσλή!!!

Επίσκεψη επόπτη εργασίας, κατόπιν σχετικής εντολής του εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, δέχτηκε πριν από λίγες ημέρες το ΤΑΑ Εθνικός, δείγμα ότι τα πράγματα στην ιστορική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από σοβαρά εξαιτίας της (άναρχης) κατάστασης που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως αποκαλύπτει το Sportsfeed, ο εισαγγελέας διέταξε αυτεπάγγελτη έρευνα, μετά την απεργία των αθλητών της ομάδας και την σχετική ανακοίνωση που είχαν εκδώσει στις 7 Απριλίου. Τότε η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, οι παίκτες είχαν προχωρήσει σε απεργία με ευθείες βολές κατά της διοίκησης και είχαν βγει πολλά άπλυτα στην φόρα, που φαίνεται ότι συγκίνησαν τις εισαγγελικές αρχές της περιοχής.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι σύμφωνα με κάποιες άλλες πηγές, ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να σταλούν και οι… διευθύνσεις των αθλητών οι οποίοι αγωνίζονταν την σεζόν που τελείωσε στον Θρακιώτικο ΤΑΑ προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων που αφορούν τα συμβόλαια τους.

Αυτό ίσως έχει να κάνει με ενδεχόμενες καταγγελίες ιδιοκτητών που είχαν εκμισθώσει τα ακίνητά τους στο ΤΑΑ Εθνικός ώστε αυτό με την σειρά του να τα παραχωρήσει στους παίκτες. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων βάσει νόμου υποχρεούνται να πληρώνουν υψηλή φορολογία και όπως γίνεται αντιληπτό, αν κάποιοι δεν έλαβαν χρήματα από τον Εθνικό ή τους παίκτες για τα ακίνητα που παραχώρησαν, είναι πιθανό να προχώρησαν σε σχετικές καταγγελίες για να μην πληρώσουν στην Εφορία για κάτι που δεν εισέπραξαν ποτέ. Αν από την άλλη δεν έχουν δηλωθεί οι συγκεκριμένες ενοικιάσεις των σπιτιών που φιλοξένησαν τα “αστέρια” της ομάδας, τότε θα κινδυνεύσουν να βρεθούν απολογούμενοι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες για απόκρυψη εισοδημάτων!

Κάτι ανάλογο λέγεται ότι ισχύει και για τους χορηγούς. Κατά καιρούς έχουν βγει επίσημες ανακοινώσεις και ευχαριστίες, αλλά λέγεται ότι δεν έχουν βρεθεί επίσημα έγγραφα για όλα αυτά τα χρήματα – με κίνδυνο να βρουν τον μπελά τους ακόμα και οι αγνοί αλεξανδρουπολίτες φίλαθλοι που βοήθησαν με τον οβολόν τους την ομάδα, εφόσον δεν φρόντισαν να λάβουν απόδειξη για την “χορηγία” ή “δωρεά” που έκαναν.

Όπως επισημαίνει το Sportsfeed, “η νυν διοίκηση παρέδωσε όλα τα στοιχεία που της ζητήθηκαν (και τα οποία επαναλαμβάνουμε αφορούν την σεζόν 20140-2015) στον επόπτη εργασίας, ενώ υπενθυμίζουμε ότι η απερχόμενη διοίκηση του ΤΑΑ στην πρόσφατη γενική συνέλευση δεν είχε πάρει απαλλαγή για τα οικονομικά πεπραγμένα επί των ημερών της”!

Το αξιομνημόνευτο ωστόσο είναι ότι ο νυν ταμίας Αντώνης Χατζησταύρου ταυτίζεται με τον ταμία του απερχόμενου ΤΑΑ, αφού ήταν το ίδιο πρόσωπο, κάτι που εξασφαλίζει μεν μια σχετική συνέχεια στο τμήμα αλλά οδηγεί και στο άτοπο να… κατηγορείται εμμέσως για οικονομικές ατασθαλίες ο ίδιος άνθρωπος που καλείται τώρα να τις ελέγξει και να τις αποκαλύψει.

Πέραν αυτών πάντως, μετά και την είσοδο του εισαγγελέα στον Εθνικό, αποδεικνύεται με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ο νέος πρόεδρος Γιώργος Γεωργιάδης ανέλαβε μια “καυτή πατάτα” που δεν αφορά μεν την διοίκησή του, αλλά τα πεπραγμένα της προηγούμενης των Γιάννη Τζίμα (πρόεδρος ΤΑΑ) και Μανώλη Βουκουρεσλή (πρόεδρος ΜΓΣ). Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά λένε οι νέοι διοικούντες της ομάδας, «γι’ αυτό ακριβώς το λόγο αποφασίσαμε να αναλάβουμε, προκειμένου να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα».

Για πολλούς, η εξέλιξη αυτή ίσως εξηγεί και την εσπευσμένη απόφαση να εξαφανιστούν από τα κοινά του συλλόγου οι δυο τους, με τον Τζίμα να τελεί εδώ και αρκετούς μήνες σε νομικό κώλυμα για την άσκηση οποιουδήποτε διοικητικού καθήκοντος αλλά να μην παραιτείται και τον Βουκουρεσλή να δηλώνει την περασμένη εβδομάδα “οριστική και αμετάκλητη παραίτηση” από την προεδρία του Εθνικού, όλως τυχαίως την ίδια περίπου περίοδο που φαίνεται ότι είχαμε στα γραφεία της ομάδας την είσοδο του Εισαγγελέα…