Πρεμιέρα με Θρακιώτικο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κολύμβησης!

Με μετάλλιο για σύλλογο της Θράκης ξεκίνησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων, Παίδων και Κορασίδων που διεξάγεται από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη, με τον Χρήστο Παπαδόπουλου του ΟΦΘΑ να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο που ωστόσο δεν ήταν το μόνο Θρακιώτικο.

Μετάλλιο κατέκτησε και η Εβρίτισσα κολυμβήτρια Ειρήνη Μπράμου που αγωνίζεται με τον ΓΛΑΥΚΟ Περιστερίου, με την πρώην κολυμβήτρια του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης να κατακτά δύο ασημένια μετάλλια στα 400μεικτή ατομική και στα 4×100.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος που ήταν ο μόνος εκρπόσωπος συλλόγου της Θράκης που κατάφερε να πάρει την πρόκριση σε τελικό, με τον Εβρίτη κολυμβητή να καταφέρνει μάλιστα να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στα 100μέτρα ελεύθερο με χρόνο 53,09.

Την πρώτη μέρα του Πανελληνίου αγωνίστηκαν 15 Θρακιώτες κολυμβητές, 8 από τον ΟΦΘΑ, 3 από τον Νηρέα Ορεστιάδας, ένας από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και 4 από το ΝΕ Ροδόπης.

Για την ομάδα του ΟΦΘΑ αγωνίστηκαν πέρα από τον Παπαδόπουλο οι Θάλεια Βολτέζου, Άννα Νίγδελη, Χριστίνα Σταυρακίδου, Γρηγόρης Λασκαρέλης, Μαρίνα Μπαδάνη, Μαρίνα Καδόγλου και Ξανθή Αγοράκη.

Για το Νηρέα Ορεστιάδας αγωνίστηκαν οι Χρήστος Ρετσίδης, Αθανάσιος Ζηλούδης και η Μαρία Μουσίκα,

Για το ΝΕ Ροδόπης αγωνίστηκαν οι Δημήτρης Πελτέκης, Αντώνης Κεσίδης, Κυριακή Παιδαράκη και Γεώργιος Γυφτόπουλος

.Τέλος ο Αναστάσιος Μερικίδης εκπροσώπησε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.