Φήμες για επικείμενη υπουργοποίηση της αδερφής του Δημήτρη Γκαρά

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να υπουργοποιηθεί η βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά, ένα από τα μικρότερα σε ηλικία μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, αν κρίνει κανείς από τα δημοσιεύματα των αθηναϊκών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων.

Μια από τις πιο δημοφιλείς ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, το zougla.gr αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ:  “Από τη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για τον ανασχηματισμό ακούστηκαν πρόσωπα δραστήριων βουλευτών που στηρίζουν απόλυτα το κυβερνητικό έργο και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα από την ημέρα που ανέλαβε πρωθυπουργός.  Έτσι, τα ονόματά τους ακούγεται πως είναι στη λίστα των υποψήφιων υπουργών. Πρόκειται για τους: Αλέξη Μητρόπουλο, Γιώργο Βαρεμένο, Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννη Μπαλάφα, Μάκη Μπαλαούρα, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, Κωνσταντίνο Τσουκαλά, Νίκο Φίλη, Γιάννη Αμανατίδη (που προέρχεται από την Αριστερή Πτέρυγα, αλλά ψήφισε «ναι» στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης), αλλά και για τη 27χρονη Νατάσσα Γκαρά από τον Έβρο, η οποία επίσης κινείται στις παρυφές της αριστερής όχθης του κόμματος”.

Ανάλογες είναι οι πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, που αναφέρει χαρακτηριστικά: “Στο πλαίσιο αναζήτησης «αριστερόστροφων» στελεχών είναι πολύ πιθανό να αξιοποιηθεί ο Γιάννης Αμανατίδης, που προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα, αλλά ψήφισε Ναι στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, αλλά και η πιο νέα σε ηλικία βουλευτής, η 27χρονη Νατάσσα Γκαρά από τον Έβρο, που επίσης κινείται στις παρυφές της αριστερής όχθης του κόμματος”. Ανάλογες πληροφορίες υπάρχουν και σε άλλες αθηναϊκές ιστοσελίδες, που ουσιαστικά ανακυκλώνουν αυτές τις ίδιες πληροφορίες.

Ενώ αρχικά ο ανασχηματισμός αναμενόταν να ανακοινωθεί το αργότερο εντός της Παρασκευής, μετά από αναβολές των προηγούμενων δύο ημερών, το πιο πιθανό είναι να πάμε σε νέα αναβολή μετά από τις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη Νότια Ελλάδα. Τότε θα λυθούν λοιπόν οι όποιες απορίες. Μέχρι τότε τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε κενά στο κυβερνητικό σχήμα. Ήδη έχει υποβάλει την παραίτησή της από το υπουργείο Οικονομικών η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη. Θα πρέπει επίσης να βρεθούν αντικαταστάτες για τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Κώστα Ήσυχο, που επίσης, όπως και η Βαλαβάνη, καταψήφισαν την Τετάρτη στην Βουλή τη νέα συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση με τους δανειστές από τις Βρυξέλλες. Σε αυτούς όμως πρέπει να προσθέστε και τα δύο κενά που δημιουργήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις παραιτήσεις των Νίκου Χουντή και Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο πρώτος για να αναλάβει ευρωβουλευτής στη θέση του Μανώλη Γλέζου και ο δεύτερος για να αναβαθμιστεί σε υπουργός Οικονομικών στην θέση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Δεδομένων αυτών των αλλαγών, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν  μετακινήσεις υπουργών σε άλλα υπουργεία, και υπ’ αυτή την έννοια, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για ευρεία αναδιάρθρωση όλου του υπουργικού συμβουλίου. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στην θέση της Νάντιας Βαλαβάνη έχει “κλειδώσει” ο καθηγητής Οικονομικών Χαράλαμπος Γκότσης, στην θέση του Κώστα Ήσυχου ο Γιώργος Βαρεμένος και στην θέση του Δημήτρη Στρατούλη ο Σάββας Ρομπόλης, ενώ δεν αποκλείεται στην θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να μετακινηθεί ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ενδέχεται να αναλάβει υπουργικό πόστο και έτσι να αποχωρήσει από την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, για την οποία φημολογείται ότι προωθείται ως αντικαταστράτριά του η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίληα. Τέλος, θεωρείται δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει την είσοδο στην κυβέρνηση και αρκετών εξωκοινοβουλευτικών στελεχών και ενδεχομένως και ανθρώπων της αγοράς, αν και όλοι εκτιμούν ότι ο βίος του νέου σχήματος θα είναι βραχύβιος και το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν προκηρυχθεί εκλογές.

Στην φωτογραφία του ThrakiSportS, η νεαρή βουλευτής Έβρου Νατάσσα Γκαρά με τον αδερφό της Δημήτρη, γνωστό βολεϊμπολίστα που αγωνιζόμενος ως ο βασικός πασαδόρος του ΠΑΟΚ κατέκτησε φέτος πρωτάθλημα και κύπελλο ενώ αυτές τις μέρες φοράει την φανέλα με το εθνόσημο προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην Εθνική Ομάδα Ανδρών που αγωνίζεται στο Ευρωπαϊκό Λιγκ.