Τέταρτος στον κόσμο ο Καρυπίδης! Πανελλήνιο ρεκόρ ο Μιχαλεντζάκης στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου ΑμεΑ

Με τον Θρακιώτη κολυμβητή Δημήτρη Καρυπίδη να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στον μεγάλο τελικό των 100μέτρων ύπτιο, και τον Εβρίτη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη να σπάει το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μέτρα ελεύθερο. Ενώ να σημειώσουμε πως   ο Χρήστος Ταμπαξής κατέκτησε το πρώτο Ελληνικό μετάλλιο στα 100μέτρα ύπτιο.

Στην κούρσα του πρώτου Ελληνικού μεταλλίου, τον τελικό των 100μέτρων ύπτιο κατηγορίας S1 με τους Ταμπαξή και Καρυπίδη να δίνουν μεγάλη μάχη απέναντι στους 3 Ουκρανούς του τελικού. Τελικά ο Ταμπαξής με χρόνο 2:54:45 μα καταλαμβάνει την τρίτη θέση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον Θρακιώτη κολυμβητή με χρόνο 3:19:67. Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ουκρανός Μπόικο(2:29:82) και την δεύτερη ο συμπατριώτης του Κόλ(2:36:11).

Καταπληκτική εμφάνιση αν και δεν ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει συμμετοχή στον τελικό πραγματοποίησε στα 100μέτρα ελεύθερο κατηγορίας S9 ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, με τον Εβρίτη πρωταθλητή να σπάει το Πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 1:00:31 παίρνοντας την έκτη θέση στον πρώτο προκριματικό γύρο.

Όσον αφορά την τρίτη Θρακιώτικη συμμετοχή η Ξανθιώτισσα κολυμβήτρια Σεμιχά Ριζάογλου αν και ήταν δηλωμένη στα 100μέτρα ελεύθερο κατηγορίας S3 δεν αγωνίστηκε, χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση στον τελικό.

Στο πρόγραμμα της Τετάρτης δεν υπάρχει Θρακιώτικη συμμετοχή, με τον Καρυπίδη να ετοιμάζεται για τον τελικό των 50μέτρων ύπτιο S1 που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, ενώ ο Μιχαλετζάκης θα αγωνιστεί την Παρασκευή στην καλή του κατηγορία τα 100μέτρα πεταλούδα S9. Την Παρασκευή θα έχουμε και την πρεμιέρα του Θρακιώτη κολυμβητή Βασίλη Τσαγκάρη στα 50μέτρα πρόσθιο SB3