Πρεμιέρα με Θρακιώτικο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων!

Ιδανικά ξεκίνησε η πρώτη μέρα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Κολύμβησης για ηλικίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων που διεξάγεται στην Πάτρα, με τον απολογισμό για τους Θρακιώτες που μετέχουν να είναι ένα μετάλλιο, δύο τέταρτες θέσεις και σύνολο 6συμμετοχών στους τελικούς της πρώτης μέρας.

Οι συμμετοχές θα μπορούσαν να είναι ακόμη περισσότερες στους απογευματινούς τελικούς αν αρκετά παιδιά δεν έχαναν οριακά την πρόκριση. Πάμε όμως να δούμε τον θετικό απολογισμό της πρώτης μέρας, στους τελικούς μετείχαν 8κολυμβητές από 3 συλλόγους της Θράκης που κατάφεραν να περάσουν στους τελικούς με την Δέσποινα Κώτα να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

Η Παγκορασίδα του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 200μέτρων ύπτιο με χρόνο 2:27:81. Ο ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης είχε ακόμη δύο παρουσίες σε τελικούς με τον Δήμο Παπαδόπουλο να καταλαμβάνει την 18η θέση στα 400μέτρα μεικτή ατομική με χρόνο 5:38:14, ενώ στην ίδια κατηγορία ο Ιωάννης Στούρας ήταν ο μεγάλος άτυχος της ημέρας μια και ενώ κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 400μέτρων μεικτής ατομικής ακυρώθηκε καθώς κρίθηκε αντικανονική η εκκίνηση του.

Από εκεί και πέρα δύο συμμετοχές είχε σε τελικό ο ΝΟ Αλεξανδρούπολης, με την Ελένη Ξενιτοπούλου να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στα 800μέτρα ελεύθερο καταλαμβάνοντας την 4η θέση με χρόνο 9:39:88. Μάλιστα η Ξενιτοπούλου μαζί με της Δέσποινα Πορτοκαλλίδου, Κλεοπάτρα Πανταζίδου και Αγλαΐα Κυριακίδου κατέλαβαν την 6η θέση στα 4X100 ελεύθερο με χρόνο 4:22:64.

Τέλος όσον αφορά τους Θρακιώτες πολύ καλή παρουσία είχε ο Αντώνης Κουτσούμπας του ΝΕ Ροδόπης που κατέλαβε την 4η θέση στον τελικό των 50μέτρων πεταλούδα με χρόνο 28:10.

Από εκεί και πέρα εντυπωσιακή παρουσία είχε ο Δημήτρης Ζουμπούλογλου του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας που κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100μμέτρα ελεύθερο με χρόνο 56,91. Ενώ καλή παρουσία είχε και ο έτερος Καβαλιώτης που μετείχε στον τελικό με τον Στέφανο Λυρόπουλο να κατακτά την τρίτη θέση στον τελικό των 200μέτρων ύπτιο με χρόνο 2:17:25.