Στον Ολυμπιακό ο Γούτας με 800.000 ευρώ στη Skoda Ξάνθη και 20% μεταπώληση

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Δημήτρης Γούτας αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επήλθε συμφωνία των ερυθρόλευκων με την Skoda Ξάνθη και απομένουν ελάχιστες ώρες για την ανακοίνωση της μεταγραφής.

Αυτό αναφέρει σε πρωινό της δημοσίευμα η πολιτική ηλεκτρονική ιστοσελίδα iefimerida, η οποία ωστόσο έχει καλές πηγές στο στρατόπεδο των ερυθρολεύκων και επιπλέον δίνει εξειδικευμένες λεπτομέρειες για της συμφωνία, που δείχνουν τουλάχιστον αληθοφανείς (αν όχι αληθείς).

Επιβεβαιώνεται έτσι σειρά δημοσιευμάτων του ThrakiSportS, που εδώ και μήνες έχει αποκαλύψει την καταρχήν συμφωνία με τον Ολυμπιακό, με επιφυλάξεις για ενδεχόμενη μεγάλη πρόταση από το εξωτερικό. Ωστόσο στην παρούσα συγκυρία, μια μεγάλη πρόταση, όσο μεγάλη και αν είναι, δεν θα μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί λόγω της κατάστασης της χώρας – οπότε είχε μεγαλύτερη αξία να υπάρχει η προσδοκία μελλοντικών προσόδων.

Κάπως έτσι λοιπόν, Ολυμπιακός και Ξάνθη ήρθαν σε πλήρη συμφωνία για τη μετακίνηση του Δημήτρη Γούτα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ποσό 800.000 ευρώ αλλά και ποσοστό μεταπώλησης στο 20%. Το τελευταίο ειδικά ήταν αυτό που επεδίωκε η ακριτική ΠΑΕ αφού θεωρεί ότι ο Γούτας, με την εξέλιξη που έχει τα τελευταία χρόνια, δύσκολα θα μείνει στον Ολυμπιακό και δεν θα φύγει για κάποια ομάδα του εξωτερικού.

Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό ξεπερνά και τον σκόπελο της σημερινής συγκυρίας για capital controls και ενδεχόμενο Grexit και επιστροφής στην δραχμή, αφού στην παρούσα φάση, τα 800 χιλιάρικα μπορεί εύκολα να εξανεμιστούν αλλά τα επόμενα μπορεί να έρθουν ζεστά και κολλαριστά σε μελλοντικό χρόνο.

Εντός της εβδομάδας μάλιστα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση, με τον Ολυμπιακό να καλύπτει ένα πολύ μεγάλο κενό στο κέντρο της άμυνάς του με την απόκτηση του Θασίτη αμυντικού, που δεν αποκλείεται να κληθεί τις επόμενες μέρες να μεταβεί στην Ολλανδία για προετοιμασία με τη νέα του ομάδα.