Όσα δήλωσαν Λουτσέσκου και Τσενάμο στην πρώτη της Skoda Ξάνθη

Ανταπόκριση απο την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Αρκετά αισιόδοξοι εμφανίστηκαν για τη νέα αγωνιστική χρονιά στις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ο προπονητής της Θρακιώτικης ομάδας Ραζβάν Λουτσέσκου όπως και ο νεοαποκτηθέντας γκολκίπερ Λουίτζι Τσενάμο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε: «Πέρσι απολαύσαμε τη σαιζόν και την εμπειρία του τελικού κυπέλλου. Έχουμε κίνητρο και για τη φετινή χρονιά. Υπήρξαν καλά παιχνίδια που παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο και θα ήταν καλό να είχαμε όλους τους παίκτες που ήταν πέρσι στην ομάδα. Αλλά όπως συμβαίνει παντού, υπάρχουν και οι μετακινήσεις κι ελπίζω όλοι οι νέοι μας παίκτες να ενσωματωθούν γρήγορα. Στόχος μας είναι να εστιάζουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μέσα από την απόδοσή μας και την αποτελεσματικότητα, να «χτίσουμε» μια ισχυρή νοοτροπία. Σε κάθε παιχνίδι όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, οφείλουμε να πιστεύουμε ότι τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Αυτές τις ημέρες συζητήσαμε αρκετά για τον τελικό κυπέλλου όπου είχαμε μία πολύ καλή παρουσία και δικαιούμασταν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Η εμπειρία αυτή είναι το κέρδος μας, καθώς υπήρξαν πολλοί παίκτες που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θέλουμε να αποκτήσουμε μια ισχυρή νοοτροπία και σε κάθε αναμέτρηση να τα δίνουμε όλα.»

Για τους νέους ποδοσφαιριστές που ήρθαν φέτος στην Skoda Ξάνθη ο Ραζβάν Λουτσέσκου είπε: «Είναι τρεις καλοί ποδοσφαιριστές και θέλουμε να μπουν γρήγορα στο στυλ παιχνιδιού μας και τη νοοτροπία της ομάδας. Υπάρχουν κι άλλες 6-7 εβδομάδες στις οποίες έχουμε τον χρόνο να ενισχυθούμε.»

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Λουίτζι Τσενάμο  δήλωσε: «Είμαι περήφανος που με επέλεξε η Skoda Ξάνθη. Εύχομαι καλή ποδοσφαιρική χρονιά στον κόσμο της ομάδας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φεύγει περήφανος από το γήπεδο μετά από κάθε μας παιχνίδι. Μία πορεία εφάμιλλη με την περσινή στο κύπελλο και η είσοδος στα play off του πρωταθλήματος, θεωρώ πως είναι δύο στόχοι στους οποίους μπορούμε να εστιάσουμε.