ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Οι δύο συν μία σημαντικές αποχωρήσεις από τον Αρίων Ξάνθης και το ερωτηματικό!

Σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν στον Αρίων Ξάνθη για τον καταρτισμό του ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, και την δημιουργία ενός νεανικού και συνάμα ανταγωνιστικού συνόλου για το πρωτάθλημα της Α’1 της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Ήδη η ομάδα του Αρίωνα έχει προχωρήσει στην απόκτηση τριών παικτών (Θυμηθείτε ΕΔΩ), όμως ήδη έχουμε και αποδεσμεύσεις.

Οι δύο πιο σημαντικές πέρα από την αποχώρηση του Θεόδωρου Μιχαηλίδη για τον ΓΑΣ Κομοτηνή, έχουν να κάνουν με την αποχώρηση των Γιώργο Καλαματιανού και Άλκη Αποστόλου. Ο Καλαματιανός που είχε αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι από την Ασπίδα Ξάνθης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ξάνθη και όπως είναι λογικό δεν θα είναι στην Ξάνθη την επόμενη σαιζόν όποτε αυτόματα δεν θα μπορεί να βοηθά και την ομάδα του Αρίωνα. Όσο αφορά την περίπτωση του Άλκη Αποστόλου ο Ξανθιώτης μπασκετμπολίστας πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του, ενώ η παρουσία του σαν προπονητής στο πρωτάθλημα πολιτιστικών συλλόγων ίσως δείχνει και μια διάθεση του Αποστόλου να ασχοληθεί με το κομμάτι της προπονητικής μετά την απόφαση του για αποχώρηση.

Από εκεί και πέρα ο Βαγγέλης Αρβανιτίδης παρότι θα τους ήθελε πολύ στην ομάδα δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ερμείδη και Καρτάλη, με τον Ερμείδη να παίρνει μεταγραφή για την Γ’ Εθνική και την ΧΑΝΘ ενώ ο Γιάννης Καρτάλης αποχωρεί για σπουδές στο εξωτερικό. Σε αντίθεση με τον Ματθαίο Θεοδωρόπουλο που ανεβαίνει στην αντρική ομάδα του Αρίων.

Ερωτηματικό υπάρχει στο μέλλουν του Χάρη Δάτση που παρότι έμεινε ελεύθερος από τον Αρίων, δεν είναι ακόμα δεδομένο αν θα συνεχίσει η όχι στην ομάδα της Ξάνθης, μια και ο Δάτσης αναζητά ομάδα Γ’ Εθνικής χωρίς να κλείνει την πόρτα του Αρίων σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό.