Η συμμετοχή του Πανόπουλου στις διαπραγματεύσεις με τον… Ντάισελμπλουμ και η απάντηση για το τουρκικό ενδιαφέρον

Συνάντηση με τον… πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθη Χρήστος Πανόπουλος! Αντικείμενο η “έκτακτη χρηματοδότηση της Ελλάδας”, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών. Και αφορμή για αυτήν την αποκάλυψη από πλευράς Πανόπουλου; Το φημολογούμενο ενδιαφέρον Γιλντιρίμ για την ομάδα.

Όταν στις 9 Ιουνίου ανακοινώθηκε η ημερομηνία λήξης στη συνεργασία της Βιαμάρ ΑΕ με τη Skoda Auto a.s. (θα ενεργοποιηθεί από τις 30 Μαΐου 2017) και άρχισαν αυτόματα να εξυφαίνονται σενάρια αποχώρησης του Χρήστου Πανόπουλου από το ποδόσφαιρο, είχε μιλήσει κατευθείαν το… συναίσθημα. «Αν στην Ελλάδα μας τα πράγματα πάνε καλά, και η Ξάνθη μας θα πάει καλά» είχε αναφέρει ο ιδιοκτήτης της θρακιώτικης ομάδας.

Τώρα που το θέμα «χόντρυνε», οι καταστάσεις άρχισαν να είναι δραματικές για την χώρα και βγήκαν δημοσιεύματα για συνομιλίες του με το αφεντικό της Φενέρμπαχτσε Αζίζ Γιλντιρίμ για την πώληση της Skoda Ξάνθη, επέλεξε την ειρωνεία για να απαντήσει στο σχετικό ερώτημα που του έθεσε η εφημερίδα «Goal» για τα τουρκικά δημοσιεύματα και την προοπτική είτε να πουλήσει την Ξάνθη είτε να αναπτυχθεί συνεργασία των δύο πλευρών, με τον ελληνικό σύλλογο σε ρόλο δορυφόρου.

Ο Πανόπουλος χρησιμοποίησε στην απάντησή του αυτή δύο ατάκες βγαλμένες από το ανεξάντλητο ρεπερτόριο των ευρηματικών ανακοινώσεών του. Το αρχικό του σχόλιο ήταν: «Εδώ ο κόσμος χάνεται και…». Το σχόλιο κόπηκε, αλλά ξεκάθαρα έβγαζε ενόχληση. Μία ενόχληση που τη διαδέχτηκε μπόλικη δόση σαρκασμού: «Με τον Γερούν βρέθηκα για έκτακτη χρηματοδότηση της… Ελλάδας» συμπλήρωσε ο Χρήστος Πανόπουλος (σημειωτέον σε όσους διαφεύγει, Γερούν είναι το μικρό όνομα του Ντάισελμπλουμ, του ολλανδού προέδρου του Eurogroup).

Κάπως έτσι, μάθαμε δια στόματος Πανόπουλου ότι ο Χρήστος συναντήθηκε με τον… Ντάισελμπλουμ! Δεδομένων των κακών σχέσεων του τελευταίου με τον Γιάννη Βαρουφάκη, ίσως αυτό να ήταν μια κάποια λύση. Άλλωστε, η αλήθεια είναι, αν και δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, ότι συνάδελφος του Πανόπουλου, συνάδελφος με την ιδιότητα του αντιπροσώπου αυτοκινήτων στην χώρα μας, ήταν βασικό μέλος στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα που συνδιαλέγονταν όλους αυτούς τους μήνες στις Βρυξέλλες με τους “θεσμούς”…